ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΠΗΝΤΕΞ (1)

-->
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Αθήνα 16/11/09
Συνάδελφοι – ες
Η μητρική Σπηντεξ η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο ταχυδρόμησης – ταχυμεταφοράς με ετήσιο τζίρο πάνω από 30.000.000 ευρώ ισχυρίζεται ότι δεν έχει να δώσει δουλειά στον συνάδελφο Ηρακλή Ποζαπαλίδη που εργάζεται στην εταιρεία εδώ και 13 χρόνια με την ειδικότητα ΟΔΗΓΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ ( COURIER ) και για αυτό τον λόγο του προτείνει αλλαγή ειδικότητας σε εισπράκτορα.
Η μητρική Σπηντεξ επαναλαμβάνει το ίδιο έργο που είχαμε δει το καλοκαίρι του 2007 όταν η μητρική A.C.S προσπάθησε να επιβάλει αλλαγή ειδικότητας σε 18 εργαζόμενους. Σε μια περίοδο που οι ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης εμφανίζουν αυξημένα κέρδη κάθε χρόνο, που τους επιτρέπουν να βάζουν στο στόχαστρο την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΤΑ ταχυμεταφορών , σε μια περίοδο που καθορίζεται από την επικείμενη « απελευθέρωση » της ταχυδρομικής αγοράς καθώς και με την επέκταση των franchise.
Σε αυτή λοιπόν την περίοδο το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών – Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής ( Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α ) παλεύει για τον ορισμό ειδικοτήτων στον κλάδο μας, μάχεται για υπογραφή κλαδικής σύμβασης, για Βαρέα Ανθυγιεινά Ένσημα ( Β.Α.Ε ), για σταμάτημα των απολύσεων, για πληρωμή της μισθοδοσίας όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις, για τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, για το σταμάτημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των εργαζομένων μέσω καμερών, φορητών τερματικών ( PDA BLACK BERRY ).Η επίθεση στο πρόσωπο του συναδέλφου Ηρακλή Ποζαπαλίδη πρόεδρου του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α είναι πρόκληση και έχει τα χαρακτηριστικά της συνδικαλιστικής δίωξης, γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι έχει μετατεθεί δέκα φορές σε 8 χρόνια.
Θεωρούμε ότι η επιχειρούμενη αλλαγή ειδικότητας από την εταιρεία έχει να κάνει με την συνολική επίθεση στους συναδέλφους – ες ξεκινώντας από τον πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αντίσταση στην συνέχεια.
Στον κλάδο μας απαντήσαμε νικηφόρα και σε άλλες τέτοιες προκλήσεις , πήραμε πίσω απολύσεις , κάναμε παρεμβάσεις ώστε οι συνάδελφοι – ες να πληρώνονται στην ώρα τους κτλ, συμμετέχουμε ενεργά σε ένα κίνημα που είχε νίκες και σε άλλους κλάδους Wind, Vodafone, κλάδο του βιβλίου , στην καθαριότητα, κτλ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α κάλεσε σε σύσκεψη σωματείων και εργατικών σχημάτων την Πέμπτη 12/11/09 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α) όπου και ανταποκρίθηκαν ένα πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών σχημάτων, το Ε.Κ.Α, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε),καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών ΕΛ.ΤΑ. (Π.Ο.Σ.Τ- ΕΛ.ΤΑ)
Η σύσκεψη με τον μαζικό της χαρακτήρα ανέδειξε – εκτός των άλλων – το ιδιαίτερο βάρος του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α μέσα στο εργατικό κίνημα. Η ομόφωνη απόφαση της σύσκεψης ήταν η διοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας και για αυτό,
ΚΑΛΟΥΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/11/09 και ώρα 07:00 π.μ στα κεντρικά της μητρικής Σπηντεξ στον Βοτανικό Σπ. Πάτση και Σιδηροκάστρου 1– 3.
Καλούμε την ΤΡΙΤΗ 01/12/09 και ώρα 9:00 π.μ στην τριμερή που θα γίνει στην επιθεώρηση Σουρμελή 2 και Αχαρνών
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
- ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΖΑΠΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ
- ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗΣ - ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
- STOP ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
- STOP ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
- ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ FRANCHISE
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
( ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ , ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, 4ΩΡΗΣ ΚΑΙ 6ΩΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (PDABLACK BERRY, ΚΑΜΕΡΕΣ)
ΚΑΛΟΥΝ :
- Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α(Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών – Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής )
- «Η Ένωση» (Κλαδικό Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορές Ν. Αχαΐας)
- Σωματείο Εργαζομένων Σπηντεξ
- Σωματείο Εργαζομένων ACS
- Σωματείο Συμβασιούχων ΕΛ.ΤΑ
- Σωματείο Εργαζομένων WIND
- Σωματείο Εργαζομένων Vodafone
- ΠΕΚΟΠ
- Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου- Χάρτου
- Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών
- Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
- Σύλλογος Πτυχιούχων Εργοδηγών Χημικών Νοτίου Ελλάδος
- Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου
- Σωματείο Εργαζομένων « Ερυθρού Σταυρού»
- Ανοιχτή Συνέλευση Ανέργων – Εργαζομένων
- Πρωτοβουλία Οικοδόμων
- Στηρίζεται από Ε.Κ.Α , Ο.Ι.Υ.Ε

Δημοφιλεις αναρτησεις