Πάλη για πραγματικές αυξήσεις στις ταχυμεταφορές 15.04.08

-->
Πάλη για πραγματικές αυξήσεις στις ταχυμεταφορές 15.04.08
Στον κλάδο της ταχυμεταφοράς, η επαίσχυντη συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ σήμανε την αποθράσυνση των εργοδοτών.
Τόσο η ACS όσο και η SPEEDEX, τις επόμενες μέρες μετά τη συμφωνία και ενώ βρίσκονταν σε φάση διαλόγου για ΣΣΕ με τα επιχειρησιακά σωματεία, σχεδόν ταυτόχρονα, ανακοίνωσαν ότι δεν συζητάνε για αυξήσεις πέρα από την προβλεπόμενη ΣΣΕ, που θα υπογραφεί από την ΟΙΥΕ και έχει σαν βάση της την ΕΣΣΕ της ξεφτίλας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι της SPEEDEX πήραν τη συνέχεια του αγώνα στα χέρια τους και με μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. αποφάσισαν, με ποσοστό πάνω από 90%, απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις. Το Δ.Σ. του σωματείου όρισε απεργία για την Παρασκευή 18/4 και Τρίτη 22/4. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και το σωματείο της ACS.

Πιστεύουμε, ως Ενωτική Κίνηση Εργαζόμενων στις ταχυμεταφορές, ότι αυτός είναι ο δρόμος για τη συνέχιση των αγώνων, δηλαδή ο συντονισμός και η κοινή δράση πρωτοβάθμιων σωματείων σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που αμφισβητούν στην πράξη τη νεοφιλελεύθερη επίθεση κυβέρνησης και ΣΕΒ και ταυτόχρονα απαντούν στα ξεπουλήματα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
Σε μια εποχή που η επίθεση των αφεντικών ξεκίνησε με το ασφαλιστικό και θέλουν να καταλήξει με την απελευθέρωση του ορίου των απολύσεων και την κατάργηση των ΣΣΕ, καθήκον του εργατικού κινήματος είναι να στηρίξει εμπράκτως αυτές τις κινητοποιήσεις στο χώρο των ταχυμεταφορών.
Ενωτική Κίνηση Εργαζόμενων
στις ταχυμεταφορές

Δημοφιλεις αναρτησεις