ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Δ.Ε.Θ. 2008

-->
Συναδέλφισσες - φοι
Κυβέρνηση και Σ.Ε.Β μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο, αύξηση των φορολογικών εισφορών, χτύπημα στα ασφαλιστικά μας κεκτημένα, έξοδος επαγγελμάτων από την λίστα των Βαρέων Ανθυγιεινών (Β.Α.Ε), στάσιμοι μισθοί, αύξηση του κόστος ζωής, ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Κ.Ο) όπως Ε.Λ.ΤΑ, Ο.Σ.Ε, Δ.Ε.Η, Ε.ΥΔ.Α.Π , Ο.Τ.Ε , ΛΙΜΑΝΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.
Ειδικά στον κλάδο ταχυδρόμησης \ ταχυμεταφοράς αυτό εκφράζεται με τις ιδιωτικοποιήσεις των ΕΛ.ΤΑ μέσα στο 2009 και των ΕΛ.ΤΑ ταχυμεταφορές Α.Ε έως τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2008. Η κυβέρνηση βιάζεται να ξεπουλήσει άρον άρον τα δημόσια ταχυδρομεία πριν ακόμα το 2013 που είναι η επίσημη απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, όπως προκύπτει από την σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση περνάει νόμους για το εργασιακό καθεστώς ιδιωτικοποίησης στις Δ.Ε.Κ.Ο, την στιγμή που γίνονται προσπάθειες από τους καπιταλιστές ιδιοκτήτες εταιρειών COURIER να χαρακτηριστούν αυτές ως κοινής ωφέλειας, με προφανή στόχο το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων όπως, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ).
Η νεοφιλελεύθερη αυτή επίθεση σημαίνει, συγχωνεύσεις–απορροφήσεις– κοινοπραξίες με το πολυεθνικό κεφάλαιο οδηγεί σε χτύπημα των εργατικών μας κεκτημένων, ανεργία, αύξηση των τιμολογίων από τις ιδιωτικοποιημένες πλέον ταχυδρομικές υπηρεσίες που θα χρησιμοποιεί ο λαός.
Η ανάπτυξη που ισχυρίζονται οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες των εταιρειών COURIER σίγουρα αφορά μόνο την τσέπη τους, αφού και η αύξηση των κερδών στους κλάδους κινητής τηλεφωνίας, SUPER MARKET, ναυτιλίας, δεν σήμανε αύξηση στους μισθούς, όπως επίσης δεν σήμανε και φτηνά τιμολόγια για τον λαό.
Η αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζόμενων στον κλάδο της ταχυδρόμησης ταχυμεταφοράς αλλά και η σύνδεση τους με τον κοινό αγώνα των εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι μονόδρομος για να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα, κόντρα στους καπιταλίστες και τους λακέδες τους.
Καλούμε τις-τους συναδέλφισσες-φους να δώσουν δυναμικό παρόν στην διαδήλωση στις 6 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ ενισχύοντας το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ και ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α) και παλεύοντας για:
· αύξηση των μισθών.
· 35ωρο,7ωρο,5νθήμερο.
· αναγνώριση ειδικοτήτων στον κλάδο ταχυδρόμησης\ ταχυμεταφοράς.
· Β.Α.Ε στον κλάδο ταχυδρόμησης\ ταχυμεταφοράς.
· νομοθετικό πλαίσιο για τα franchise.
· όχι στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΤΑ και των Δ.Ε.Κ.Ο
· αυξήσεις για την παιδεία και την υγεία.
· κατάργηση του ασφαλιστ(ρ)ικού εκτρώματος.
· ίσα δικαιώματα με αυτά των ελλήνων, για τους μετανάστες χωρίς προϋποθέσεις.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α
ΑΘΗΝΑ 31.08.2008 ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6948667666-6948261185
*αναχώρηση 08.00
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ (ΑΓΑΛΜΑ ΑΘΗΝΑΣ)

Δημοφιλεις αναρτησεις