Διευθυντής εξαναγκάζει εργαζόμενο σε παραίτηση

-->
Διευθυντής εξαναγκάζει εργαζόμενο σε παραίτηση

Σε μια περίοδο απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, η εργοδοσία με δολιότητες προσπαθεί να μην επωμισθεί το κόστος της αποζημίωσης, στην περίπτωση της απόλυσης και να εξωθήσει τους εργαζόμενους σε παραίτηση. Δεν είναι ένα καινούργιο τέχνασμα. Απλώς, τώρα η εργοδοσία έχει και την αμέριστη συναίνεση της κυβερνητικής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η οποία εφαρμόζεται χωρίς κανένα πρόσχημα.
Πιο συγκεκριμένα, το πρότυπο του αποδοτικού εργαζόμενου περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά της νεότητας, της σωματικής υγείας, της εμπειρίας, της αποτελεσματικότητας, της υπακοής, της ανύπαρκτης πολιτικής συνείδησης και της ανυπαρξίας οικογενειακών υποχρεώσεων. Όποιος αποκλίνει από αυτά τα χαρακτηριστικά τίθεται υπό κρίση από την εργοδοσία και ενίοτε απολύεται ή εξαναγκάζεται σε παραίτηση.
Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του κ. Τζελίλ, ενός 51χρονου μετανάστη, με οικογενειακές υποχρεώσεις και προβλήματα υγείας, ο οποίος απασχολείται στην εταιρεία SPEEDEX για 11 χρόνια. Πότε άλλοτε δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στην εργασία του, μέχρι που διευθυντής στο τμήμα διαλογής έγινε ο κ. Αλεξόπουλος. Ο εν λόγω διευθυντής ασκώντας ψυχολογική βία στον κ. Τζελίλ, προσπαθεί το τελευταίο τρίμηνο να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση, επικαλούμενος κακή απόδοση στην εργασία του.
Ευτυχώς, η παρέμβαση του ΣΕΤΤΕΑ ήταν άμεση και ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Αλεξόπουλο, δεδομένου ότι ο κ. Τζελίλ εξέθεσε την κατάσταση μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλευόταν για 5 ημέρες με συμπτώματα υπέρτασης και στηθάγχης. Το ΣΕΤΤΕΑ έχει καλέσει τόσο το ΕΚΑ, όσο και τη ΓΣΕΕ σε συζητήσεις, ώστε να παρέμβουν στους χώρους εργασίας και να γίνει αντιληπτό πως οι όροι απασχόλησης καταστρατηγούνται και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας πολλές φορές είναι ακατάλληλες.

Δημοφιλεις αναρτησεις