Συνέλευση στους κούριερ

-->
Συνέλευση στους κούριερ
Εκτύπωση
E-mail
22.01.08
Στις 13 Γενάρη διοργανώθηκε από την ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου) ανοιχτή συνέλευση με θέμα την αναγνώριση ενιαίας ειδικότητας στους οδηγούς δικύκλου, την εισαγωγή του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και την κήρυξη απεργίας με αυτά τα αιτήματα.

Στη συνέλευση κατέβηκαν τρεις προτάσεις. Μια πρόταση που έλεγε απεργία μόνοι μας στις 13 Μάρτη, μια δεύτερη που τόνιζε ότι δεν είμαστε έτοιμοι για απεργία και πρέπει να μείνουμε για μεγάλο διάστημα στην προπαγάνδα των αιτημάτων, και η πρόταση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορές που έδινε έμφαση στην κοινή δράση με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου (εταιρικά, Συνέλευση Βάσης ΕΛΤΑ, επιτροπές αγώνα), συνδιοργάνωση τόσο της απεργίας της ΓΣΕΕ με αυτά τα σωματεία, όσο και κοινής εκδήλωσης λίγο αργότερα. Και στη συνέχεια –πάντα με πνεύμα ενότητας- και εφόσον υπάρχει δυναμική, κλαδική απεργία ως το τέλος Μάρτη. Η πρόταση της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων ήρθε τελικά δεύτερη καθώς πλειοψήφισε η πρώτη πρόταση για απεργία στις 13 Μάρτη. Η Ε.Κ.Ε. κυκλοφόρησε για την προπαγάνδα της συνέλευσης προκήρυξη καθώς και κείμενο με την πρότασή της.

Θεωρώντας ότι η μη συμμετοχή του σωματείου μας, σαν συνδικαλιστική συλλογικότητα, στην απεργία της 13 Φλεβάρη είναι λάθος (το ίδιο λάθος έγινε και στις 12 Δεκέμβρη) η Ε.Κ.Ε. σαν εργατικό σχήμα στις Ταχυμεταφορές θα συμμετάσχει και θα ξεκινήσει εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στον κλάδο μας.

Χρήστος Γιαμπουράνης

Δημοφιλεις αναρτησεις