Θεόδωρος Φέσσας: Η μεγάλη στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Δαυίδ

-->
Θεόδωρος Φέσσας: Η μεγάλη στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο Δαυίδ
Μια από τις καλύτερες και εντυπωσιακές στρατηγικές συμφωνίες στο ΧΑ, έκανε ο κ.Θεόδωρος Φέσσας στον τομέα της ενέργειας, με τον έναν από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο, τον Όμιλο Δαυίδ - Λεβέντη, ο οποίος συμφωνήθηκε μέσω της θυγατρικής του Thrush Investment Holdings Ltd, να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της QUEST ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ η οποία θα πραγματοποιήσει εντός του Φεβρουαρίου 2008 αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με παραίτηση των παλαιών μετόχων ύψους ευρώ 4.668.300. Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω αύξησης κεφαλαίου, η εταιρεία Info-Quest Α.Ε.Β.Ε. θα κατέχει ποσοστό 55% και η εταιρεία Thrush Investment Holdings Ltd. θα κατέχει ποσοστό 45% του μετοχικού κεφαλαίου της QUEST ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.Β.Ε. Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια της QUEST ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.Β.Ε. που σχεδιάζει να επενδύσει ευρώ 200 εκατ. για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, κατά την προσεχή τριετία. 2008-02-15
Η τελευταία απασχόληση της επικαιρότητα από τον κ. Φέσσα και την Info Quest, ήταν η αποτυχημένη προσπάθεια μέσω μια Αμερικανικής κοινοπραξίας να πάρει τη δουλειά που πήρε η Intralot στον ΟΠΑΠ. Μετά από αυτό όλοι περίμεναν μια κίνηση του κ. Φέσσα, αλλά δεν υπολόγιζαν ότι θα γίνει με τους βασικούς μετόχους της COCA COLA 3E. Ο κ. Φέσσας που με την οικογένειά του ελέγχει περίπου το 70% της εισηγμένης Info-Quest, είχε κεφάλαια για επενδύσεις περίπου 325 εκατ. Ευρώ, από την πώληση της Q-Telecom στη Wind. Τα επενδυτικά αυτά κεφάλαια έκαναν το κ. Φέσσα να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και φυσικά να μπορεί να έλκει - και λόγω των ικανοτήτων του - σημαντικούς ισχυρούς εταίρους.
Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας είναι Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος και βασικές μέτοχος της Info Quest.
Η InfoQuest ιδρύθηκε το 1981, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα με ενοποιημένες πωλήσεις άνω των ?500 εκατ. κατά το 2005.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στη διανομή προϊόντων πληροφορικές, στην ανάπτυξη λογισμικοί και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικές.
Το 1999 απέκτησε την εταιρεία ACS Courier, την μεγαλύτερη
εταιρία ταχυμεταφορών στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς πάνω από 30% κατά το
2005.
Το 2001 επεκτάθηκε στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες αναπτύσσοντας δίκτυα
κινητής και σταθερές τηλεφωνίας με την επωνυμία "QTelecom". Η InfoQuest
έλυσε την "QTelecom" στην TIM Hellas τον Ιανουάριο του 2006, έναντι
τιμήματος ? 330 εκ.
Ο κ. Φέσσας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε Μηχανολόγος
Ηλεκτρολόγος στο Εθνικά Μετσ?βειο Πολυτεχνείο και είναι κάτοχος Master στη
Θερμοδυναμική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ),
ενώ επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής &
Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού
Συμβουλίου Ελλάδας -Κίνας.
2008-02-19

Δημοφιλεις αναρτησεις