Θεόδωρος Φέσσας : Εναλλακτική ενέργεια, ταχυμεταφορές και ηλεκτρονικό εμπόριο

-->

Θεόδωρος Φέσσας : Εναλλακτική ενέργεια, ταχυμεταφορές και ηλεκτρονικό εμπόριο



Από την πληροφορική στην εποχή της άνθησης της και των μεγάλων συμβολαίων του Δημοσίου, την κινητή τηλεφωνία όταν υπήρχε έξαψη για τις χρυσοφόρες άδειες, ο Θεόδωρος Φέσσας, ένας επιχειρηματίας που ως φαίνεται σκέφτεται και μελετά αρκετά τις αναπτυξιακές κινήσεις τους, σήμερα, επιλέγει να ασχοληθεί εντατικά με τρεις τομείς, δυο τουλάχιστον μέσα στην μόδα της επιχειρηματικότητας της εποχής.Οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας - κυρίως στα οικολογικά αιολικά πάρκα - οι ταχυμεταφορές μέσω του πετυχημένου θυγατρικού σήματος της ACS και του ηλεκτρονικού εμπορίου, δείχνουν ποια είναι τα σημεία που επιλέγει ο Όμιλο InfoQuest.
Θυμίζουμε ότι μια από τις καλύτερες και εντυπωσιακές στρατηγικές συμφωνίες στο ΧΑ, έκανε ο κ. Θεόδωρος Φέσσας στον τομέα της ενέργειας, με τον έναν από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο, τον Όμιλο Δαυίδ - Λεβέντη, ο οποίος συμφωνήθηκε μέσω της θυγατρικής του Thrush Investment Holdings Ltd, να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της QUEST ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
Οι επενδύσεις της InfoQuest στην ενέργεια είναι οι εξής:
Τέσσερα αιολικά πάρκα με άδεια παραγωγής συνολικής ισχύος 44,1ΜW στους νομούς Βοιωτίας, Δράμας και Σερρών. Το εκτιμώμενο κόστος των επενδύσεων ανέρχεται στα 55 εκατ. ευρώ και η έναρξη λειτουργίας των πάρκων αυτών εκτιμάται να γίνει εντός του 2010.
- Οκτώ αιολικά πάρκα για τα οποία έχουν κατατεθεί αιτήσεις για την έκδοση άδειας παραγωγής, συνολικής ισχύος 173,7 ΜW. Τα πάρκα αυτά θα εγκατασταθούν στους νομούς Ευβοίας και Βοιωτίας. Το εκτιμώμενο κόστος για τα έργα αυτά ανέρχεται στα 220 εκατ. ευρώ και η έναρξη λειτουργίας τους τοποθετείται μετά το 2011.
- Οκτώ αιολικά πάρκα υπό ανάπτυξη (μετρήσεις αιολικού δυναμικού), στη Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια συνολικής εκτιμώμενης ισχύος 140 MW. Το εκτιμώμενο κόστος της επένδυσης αυτής ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ και το εκτιμώμενο έτος λειτουργίας το 2013.
- Εξι Φωτοβολταϊκά Πάρκα για τα οποία έχουν κατατεθεί αιτήσεις για την έκδοση άδειας παραγωγής, συνολικής ισχύος 16 ΜW, στους νομούς Βοιωτίας, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Μαγνησίας. Το εκτιμώμενο κόστος της επένδυσης αυτής είναι της τάξης των 95 εκατ. ευρώ και η έναρξη λειτουργίας τους τοποθετείται στη διετία 2009-2011.

Η τελευταία απασχόληση της επικαιρότητα από τον κ. Φέσσα και την Info Quest, ήταν η αποτυχημένη προσπάθεια μέσω μια Αμερικανικής κοινοπραξίας να πάρει τη δουλειά που πήρε η Intralot στον ΟΠΑΠ. Μετά από αυτό όλοι περίμεναν μια κίνηση του κ. Φέσσα, αλλά δεν υπολόγιζαν ότι θα γίνει με τους βασικούς μετόχους της COCA COLA 3E. Ο κ. Φέσσας που με την οικογένειά του ελέγχει περίπου το 70% της εισηγμένης Info-Quest, είχε κεφάλαια για επενδύσεις περίπου 325 εκατ. Ευρώ, από την πώληση της Q-Telecom στη Wind. Τα επενδυτικά αυτά κεφάλαια έκαναν το κ. Φέσσα να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και φυσικά να μπορεί να έλκει - και λόγω των ικανοτήτων του - σημαντικούς ισχυρούς εταίρους.

2008-04-29

Δημοφιλεις αναρτησεις