Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΣΠΗΝΤΕΞ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε, είναι αναμφισβήτητα από τις χειρότερες που έχουν βιώσει οι εργαζόμενοι εδώ και 40 χρόνια.
Τα πάντα λεηλατούνται στο όνομα της ¨οικονομικής¨ κρίσης, εργατικές κατακτήσεις χάνονται στο όνομα της στήριξης των εργοδοτών και κατά συνέπεια του κράτους.
Στον κλάδο ταχυδρόμησης – ταχυμεταφοράς γίνονται σημεία και τέρατα ,τα franchise , η καθυστέρηση μισθών - απλήρωτων υπερωριών και δώρων, η ελαστική – ¨ενοικιαζόμενη¨- με μπλοκάκι – μαύρη εργασία και τα γεγονότα στην Interattica είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα που δεν πρέπει να τα περνάμε στο ντούκου.
Μήπως τα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν και στην Σπηντεξ ;
Όποιος δεν τα βλέπει είτε σκόπιμα εθελοτυφλεί ή θεωρεί πως ναι μεν υπάρχουν αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα τα λουστεί ο ίδιος.
Τα παραπάνω παραδείγματα είναι αυτά που δημιουργούν την ανασφάλεια μέσω της ανεργίας, φέρνουν την εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας μας, έχουν να κάνουν με την κατάργηση της ασφάλειας και υγιεινής από τον εργοδότη μας και τους υποτελείς του.
Σημαντικό βέβαια σε όλα αυτά είναι και η συνέντευξη που έχει δώσει ο γενικός διευθυντής της Σπηντεξ Γεράσιμος Αγοράνος στο περιοδικό FRANCISE που μιλάει μόνο για το σύμπλεγμα της ανάπτυξης της Σπηντεξ όπως αυτή ορίζετε από τους νόμους της αγοράς και τα κέρδη των ανταγωνιστικών εταιρειών του κλάδου μας.
Δυστυχώς καμιά αναφορά για τους εργαζόμενους της Σπηντεξ.
Μόνο τα κέρδη και τίποτα άλλο, η δουλειά να γίνετε για να μπορούν και τα στελέχη της εταιρείας να δείχνουν το πρόσωπο του καλού και σκληρού γιάπη στους μετόχους της Σπηντεξ και να κρατούν την καρέκλα , παίζοντας στην πλάτη μας.
Χρήματα μας λένε δεν υπάρχουν στην Σπηντεξ και γενικότερα στον κλάδο μας, που συνεχώς όμως έχει ανάπτυξη και το κερασάκι είναι ότι φλερτάρει και με την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΤΑ, μέσω της αγοράς των ΕΛ.ΤΑ ταχυμεταφορές, άρα τι; Τι αξίζει περισσότερο συνάδελφισσες και συνάδελφοι;
Να πεθάνουμε για να ζήσουμε; ή να εργαζόμαστε αξιοπρεπώς, μαχόμενοι για μισθό ανάλογο αυτών που προσφέρουμε, για εργασία μόνιμη που θα είναι εφάμιλλη των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής και να εργαζόμαστε σε χώρους εργασίας οι οποίοι δεν θα θυμίζουν κάτεργο ή δεν θα οδηγούμε αυτοκίνητα που θα έπρεπε ήδη να είναι παροπλισμένα ή με συναδέλφισσες και συναδέλφους που δεν θα κάνουν δυο και τρεις εργασίες ευθύνης αλλά μόνο μια..
Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων στην Σπηντεξ για όλους αυτούς τους λόγους καλεί την Διοίκηση του Σωματείου μας να πραγματοποίηση άμεση σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου στην κατεύθυνση τετράωρης στάσεις εργασίας με τα παραπάνω θέματα, αλλά και ότι άλλο προκύψει, ώστε στα πλαίσια της, να γίνει Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, για την κλιμάκωση του αγώνα , ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις που θα βάλουν πίεση και φρένο στην ασυδοσία που υπάρχει αυτή την στιγμή εκ μέρους της Σπηντεξ.
Από την άλλη δηλώνουμε ότι εμείς θα είμαστε κοντά στο σωματείου μας σε κάθε αγωνιστική απόφαση που θα πάρει και αυτό επιθυμούμαι και προτρέπουμε τους συναδέλφους μας.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ
ΤΑΡΑΧΗ
ή
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς …..

ΑΘΗΝΑ 29/05/2010

Δημοφιλεις αναρτησεις