Ψήφισμα ΣΕΤΤΕΑ για την απόλυση της συναδέλφου Ελένης Ηλιάδη απο την vodafone

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΘΗΝΑ 13/01/2011

ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα τελευταία 2 χρόνια η Vodafone προχωρά σε μείωση του προσωπικού με διάφορους τρόπους (μη ανανέωση συμβάσεων, απολύσεις, κατάργηση τμημάτων, κλείσιμο ιδιόκτητων καταστημάτων). Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν «παγώσει» και μόνο ελάχιστες θέσεις καλύπτονται προσωρινά με ενοικιαζόμενους συναδέλφους, ακόμη και με συμβάσεις ενός μήνα!

Από το περασμένο καλοκαίρι δεκάδες συνάδελφοι πήραν γραπτές επιστολές από την Διοίκηση με πρόφαση την χαμηλή τους απόδοση και με την προειδοποίηση απόλυσης αν δεν ανταποκριθούν στους υπερβολικούς στόχους παραγωγικότητας. Αυτό τον τρόπο διάλεξε η Διοίκηση για να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας, για να ενοχοποιήσει τους συναδέλφους προκειμένου να προχωρήσει στην μείωση προσωπικού που επιθυμεί.

Στις 7 Δεκέμβρη, λίγες μέρες πριν τις γιορτές, απολύθηκε η συνάδελφος Ελένη Ηλιάδη, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και εργαζόμενη στην εταιρία σχεδόν 11 χρόνια. Η συναδέλφισσα είχε λάβει προειδοποιητική επιστολή για χαμηλή απόδοση, στην οποία είχε απαντήσει γραπτώς, καταθέτοντας τους λόγους για τους οποίους θεωρεί αυτή την αξιολόγηση άδικη. Η Διοίκηση επανήλθε με την απόλυσή της, αυτή την φορά όχι με την αιτιολογία της χαμηλής απόδοσης αλλά λόγω κατάργησης της θέσης εργασίας της!ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ MIA ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΝ ΤΗΝ VODAFONE ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ.

Η συνάδελφος προχώρησε στην καταγγελία της απόλυσής της στην Επιθεώρηση Εργασίας και διεκδικεί την επαναπρόσληψή της.Το ΣΕΤΤΕΑ δηλώνη εμπρακτη αλληλεγγύη στην συναδέλφισσα Ελενη, και στηρίζει τις πρακτικές που θα αποφασιστουν απο το σωματείο των εργαζομένων της Vodafone.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

- Την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου Ε. Ηλιάδη.

- Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

- Την ανάκληση των προειδοποιητικών επιστολών που έχουν σταλεί σε συναδέλφους για χαμηλή απόδοση.

Δημοφιλεις αναρτησεις