ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η  ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά και από τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης  για τα νέα μέτρα, η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων στην Σπηντεξ (Ε.Κ.Ε),  επιβεβαιώθηκε με τις προκηρύξεις που έβγαζε στο παρελθόν,  που μιλούσαν για την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα με μέτωπo  στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό , στην  απελευθέρωση των απολύσεων,  την νομιμοποίηση της ελαστικής εργασίας, την επιθυμία του Σ.Ε.Β για κατάργηση των συμβάσεων, για τα φορολογικά μέτρα που  για ακόμα μια φορά θα  πληρώσουμε το μάρμαρο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ενώ αυτοί που καταπατούν καθημερινά τους νόμους θα μένουν στο απυρόβλητο της ανωνυμίας και ατιμωρησίας.
Σ.Ε.Β, ΔΝΤ, τραπεζίτες, η ευρωπαϊκή ένωση (Ε.Ε) και κυρίως η συνδικαλιστική γραφειοκρατική ΄΄ηγεσία΄ ΄με τους παχυλούς μισθούς, με την στάση υποταγής  απέναντι σε όλους τους παραπάνω, έφεραν τα πράγματα στην σημερινή κατάσταση.   Πάνω από το μισό του εργατικού δυναμικού να είναι στην ανεργία και με τα 2/3 του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας την ίδια ώρα που η αστική κυνοβουλευτική ¨δημοκρατία¨  υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια!!!  
Πόλεμος,  ΣΊΓΟΥΡΑ και πρέπει να πάρουν από εμάς τους εργαζόμενους την απάντηση που τους αρμόζει, μια απάντηση που πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά της δυναμικής αντίστασης με απεργίες και αποκλεισμούς που θα οργανώνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Δυστυχώς στην πιο ειδική περίπτωση μας, την Σπηντεξ επιβεβαιωθήκαμε στο πως μια εταιρεία που δεν δέχεται πιέσεις από τους εργαζόμενους και από το σωματείο, φτάνει στο σημείο να γίνετε από ειδική περίπτωση , γενική, κινούμενη σαν τέτοια και με την λογική των συγκοινωνούντων δοχείων με το κράτος, απαιτεί αξιώσεις από τους εργαζόμενους με κάθε μέσο θέλοντας να έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του μισθού και την δουλεία.
Από την άλλη , έστω και τώρα θεωρούμε πως υπάρχει ακόμα χρόνος και πάνω σε αυτή την λογική , χαιρετιζουμε  την απόφαση του Δ/Σ του σωματείου μας, για την στάση που εξάγγειλε για τις 07/10 και για την Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 09/10 ώστε να παρθεί απόφαση από το σώμα για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
Η   Ε.Κ.Ε στην Σπηντεξ,  καλεί σε μαζική – καθολική παρουσία στην στάση εργασίας και στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, ώστε να παρθεί απόφαση – απάντηση προς την εργοδοσία για το τι θα γίνει, εάν και τολμήσει να καταστρατήγηση την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .
Επίσης προτείνει στην διοίκηση του σωματείου μας να ερευνήσει και να κινηθεί νομικά, μέσα και από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μας, απέναντι στην εταιρεία. Γιατί πολύ ντόρος περί πεσμένης κλαδικής σύμβασης γίνετε από αυτή και χωρίς κανένα νομικό πάτημα, πιστεύουμε πως μέσα από αυτή την κίνηση η εταιρεία προσπαθεί να παραπλανήσει, ώστε να πετύχει άλλα πράγματα που σίγουρα θα τα βρούμε μπροστά μας.
-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ  ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ στις 07/10 και ΩΡΑ 05:00 έως 09:00 π.μ
- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ στις 09/10 και ΩΡΑ 10:30π.μ στο Ε.Κ.Α            

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΣΠΗΝΤΕΞ
                                                                                                                ΑΘΗΝΑ 04/10/11
                


Δημοφιλεις αναρτησεις