ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά και απο τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα, η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων στην Σπηντεξ (Ε.Κ.Ε), επιβεβαιώθηκε με τις προκηρύξεις που έβγαζε κατα το παρελθόν και μιλούσαν για την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα με μέτωπο, στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, στην απελευθέρωση των απολύσεων, την νομιμοποίηση της ελαστικής εργασίας, στην επυθυμία του ΣΕΒ για την κατάργηση των συμβάσεων, τα φορολογικά μέτρα που για ακόμα μια φορά θα κληθούν να πληρώσουν οι μισθωτοί καισυνταξιούχοι, ΤΗΝ ΩΡΑ που οι καπιταλιστές καταπατούν καθημερινά τους νόμους, έχουν φοροαπαλλαγές και μένουν στο απυρόβλητο της ανωνυμίας και ατιμωρησίας.
ΣΕΒ, ΔΝΤ, τραπεζίτες, η ευρωπαική ένωση (Ε.Ε) με τις πλάτες της γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής ¨ηγεσίας¨ με τους παχυλούς μισθούς και την υποταγμένη στάση της σε όλους τους παραπάνω έφεραν εδω την σημερινή κατάσταση.Πάνω απο το μισό του εργατικού δυναμικού να είναι στην ανεργία, τα 2/3 του πληθυσμού κάτω απο τα όρια της φτώχειας, την ίδια ώρα που που η αστική κ(υ)νοβουλευτική ¨δημοκρατία¨ υπόσχετε έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια!!!
Πόλεμος, ΣΙΓΟΥΡΑ και πρέπει να πάρουν απο εμάς τους εργαζόμενους την απάντηση που τους αρμόζει, μια απάντηση που πρέπει μέσα απο τα δυναμικά χαρακτηριστικά, της αντίστασης με απεργίες και αποκλεισμούς να δίνει και να συνεχίζει την πραγματική προοπτική λύσεων.
Δυστυχώς στην περίπτωση της Σπήντεξ επιβεβαιωθήκαμε για ακόμα μια φορά, στο πώς η εταιρεία λειτουργεί, οταν καταλαβαίνει πως η πλειοψηφεία του Δ/Σ του σωματείου μας δεν ευθυγραμίζετε με την ανάγκη των συναδέλφων για κινητοποιήσεις που θα φέρουν λύσεις και με αυτό τον τρόπο κινούμενη και ευθυγραμισμένη με τις λογικές του κράτους προσπαθεί να καταστρατηγήση κάθε εργασιακό δικαίωμα, απαιτώντας αξιώσεις, με μείωσεις στους μισθού μας και την δουλεία.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμέμη:
Δεν μπορούμε να παραλείψουμε και να μην αναφερθούμε στις σκληρές συνθήκες που υπήρχαν και συνεχίζονται τόσα χρόνια στο κέντρο διαλογής (HUB), γιατί δεν είδαμε επι της ουσίας καμιά αλλαγή στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα θέματα που συμφωνήθηκαν το περσινό καλοκαιρι, μετά απο την πετυχημένη τετράωρη στάση εργασίας και τον αποκλεισμο που πραγματοποιήθηκε στα πλαισια της απο τους συναδέλφους, για καθαρές λειτουργικές τουαλέτες και φωριαμούς, γιατί δεν υπάρχει καμια εξασφάλισει υγιεινής και ασφάλειας σε αυτό το νευραλγοκό τομέα και μιλάμε για υδραυλικές ράμπες, κλαρκ και ανθρώπινες θερμοκρασίες εργασίας, χωρίς τα παραπάνω πιστεύουμε πως η εταιρεία άμεσα θέτει σε κύνδινο την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.
Δεν μπορούμε να παραλείψουμε και να μην αναφέρουμε, τα αυτοκίνητα που χαλάνε στη μέση του πουθενα λόγω κακής συντήρησης, των πολλών ωρών εργασίας, του υπέρβαρου φορτίου απο τα ταχυδρομικά αντικείμενα.Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι η σωματική αλλά και ψυχική ακεραιότητα των συναδέλφων, οδηγων και συνοδηγών όπου αυτη υπάρχουν.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στις άθλιες συνθήκες που υπάρχουν στο κατάστημα του Βοτανικού και επιβαρύνθηκαν πολύ περισσότερο τώρα που μεταφέρθηκε στον ίδιο χώρο και το κατάστημα του Σταθμού Λαρίσης. Με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα τετραγωνικά να στοιβάζονται πάνω απο 70 συνάδελφοι σε έναν χώρο που μόνο για εργασία δεν κάνει.
Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τις κωμικοτραγικές σκηνές που εξελίσσονται στους διαδρόμους του Βοτανικού, που για έναν ανεμιστήρα το καλοκαίρι γίνετε ανάμεσα στα τμήματα το παιχνίδι ¨ποιός θα προλάβει¨. Καταγγέλουμε επίσης την εντατικοποίηση των συναδέλφων κάτω απο το βλέμμα της εταιρείας και των ¨δικών της ανθρώπων¨.
Δεν επιλέγουμε να μείνουμε μουγκοί και άπραγοι κάτω απο τις εξαντλιτικές συνθήκες εργασίας και την ενατικοποίηση της εργασίας που καθημερινά βιώνουν οι συνάδελφοι οδηγοί δικύκλου με αποτέλεσμα τα τελευταια και πολλά εργατικά ατυχήματα.
Τα παραπάνω συμβαίνουν και έχουν γίνει καθημερινότητα στην Σπηντεξ, την ίδια ώρα που τα αφεντικά με θράσσος το καλοκαίρι που πέρασε απαίτησαν απο εμάς να δεχτούμε το πάγωμα της αυξησεις του 1,7% (αύξηση που υπολογίσθηκε με τον ευρωπαικο πληθωρισμό και οχι με το τρέχων ελληνικό), όπως αυτή προέκυπτε απο την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Ε) συν την μείωσει του μισθού μας κατά 10%!!!
Πιστεύουμε πως την απάντηση την πήραν, όταν έγινε Γενική Συνέλευση για το θέμα αυτό και προέκυψε ανταπόκριση σε αυτή, 130 συναδελφισσων και συναδέλφων, που με το αποφασιστικό ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ που είπαν, έβαλαν φρένο στις ορέξεις της εταιρείας.
Εδώ και λίγες μέρες η εταιρεία επανέρχεται και προσπαθεί να τεμαχοποίηση την Ε.Σ.Ε που η ίδια συμφώνησε οτι αποδέχεται περίπου πριν 2 χρόνια στον Ο.ΜΕ.Δ .Στόχος αυτή την φορά η καταστρατήγηση των συμφωνηθέντων με την κατάργηση των 2ετιών, στόχος να κάμψει το ηθικό των συναδέλφων αλλά και την μη υπογραφει καινούργιας Ε.Σ.Ε, κίνηση απόλυτα ευθυγραμισμένη με το νομοσχέδιο προς ψηφισει για τις κλαδικές συμβάσεις και την δυνατότητα επιχειρησιακών συμβάσεων κάτω και των μισθών, της συμβασης της Γ.Σ.Ε.Ε .
Για εμάς τους εργαζόμενους πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως τα παραπάνω, δεν θα μας αφήσουν μόνο οικονομικές απώλειες, αλλά η συνέχεια θα είναι και ομαδικές απολύσεις με γνώμωνα και την απελευθέρωσει της ταχυδρομικής αγοράς, στην λογική πως αυτή απαιτεί μικρό οικονομικό κόστος και λίγο εργατικό δυναμικό με αποτέλεσμα το μεγάλο κέρδος των αφεντικών.
Για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας ως εργαζόμενοι, αλλά και την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης στις 09/10 και το τραβηγμα για ακόμα μια φορά της στάσης εργασίας στις 07/10 απο την πλειοψηφεία του Δ/Σ του σωματείου μας, η ΕΚΕ πιστη στον αγωνιστικό της χαρακτήρα, διοργανωνει κουβέντα και καλεί όλους τους συναδέλφους,στα ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΤΤΕΑ, ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ 7, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ την Παρασκευή 14/10 και ΩΡΑ 18:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ώστε να αποφασίσουμε αποκλεισμό, ως απάντηση πρός την εταιρεία όλων των εγκαταστάσεων της εταιρείας, στην Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ, ώστε να πιεστεί και να πάρει πίσω όλες τις οικονομικές και θεσμικές αξιώσεις που έχει βάλει στόχο.

1.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2.ΚΑΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΔΙΚΥΚΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΕΥΣΗ ALPHA BANK – EUROBANK.

3.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ


ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ:
  1. ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  2. ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  3. ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  4. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΗΝΤΕΞ
    ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΣΠΗΝΤΕΞ
ΑΘΗΝΑ 10/10/2011

Δημοφιλεις αναρτησεις