ACS ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ..."ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΕΡΓΟ" ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/02 9:00-13:00



  Το ΣΕΤΤΕΑ καταγγέλλει την εταιρεία ACS η οποία προχώρησε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του συναδέλφου Χρήστου Γιαμπουράνη μέλους του ΔΣ του σωματείου και μέλους του ΔΣ του ΕΚΑ.
  Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του συναδέλφου αφορά κείμενα, προκηρύξεις και συνθήματα που γράφτηκαν  και κυκλοφόρησαν την περίοδο  Ιούνη-Ιούλη  του 2007 , στην διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεών που προκήρυξε το σωματείο εργαζομένων της ACS και το ομοιοεπαγγελματικό σωματείο ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου)ενάντια στην πρόθεση της ACS να απολύσει 17 συναδέλφους, οι οποίοι δεν δέχονταν την αλλαγή της ειδικότητας και του ωραρίου τους, χαρακτηρίζοντας ανάμεσα στα άλλα την ACS ως κάτεργο.
Υπενθυμίζουμε ότι η ACS θορυβημένη από την επιτυχία αυτών των κινητοποιήσεων, είχε επιστρατεύσει μπράβους για να αντιμετωπίσει τους απεργούς εργαζόμενους της, αλλά και τους αλληλέγγυους.
  Η ACS είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο ταχυμεταφοράς –ταχυδρόμησης, ανήκει στον όμιλο INFO-QUEST του Θ. Φέσσα αντιπροέδρου του ΣΕΒ και είναι μια από τις 400 πιο κερδοφόρες εταιρείες στην Ελλάδα, με κέρδη πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση!!
  Είναι η εταιρεία που εισήγαγε τα franchise στον κλάδο μας στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και τώρα με πρόσχημα το μνημόνιο πρωτοστατεί  στην απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και στο κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, επιβάλλοντας στους εργαζόμενους στα franchise μείωση μισθού, απολύσεις, εργασία με μπλοκάκι, αλλά και κτύπημα της επιχειρησιακής σύμβασης για τους συναδέλφους της μητρικής.
  Μπροστά στην απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, η ACS θέλει να ”καθαρίσει” για το σύνολο των εργοδοτών του κλάδου. Θέλουν μισθούς 500 ευρώ, χωρίς συμβάσεις και δικαιώματα και ταυτόχρονα να πάρουν  την δουλεία από το δημόσιο ταχυδρομείο. Παράλληλα απαιτούν  από τα ΕΛΤΑ να τους επιδοτούν για αυτή τους την δραστηριότητα, όπως δήλωσε ανάμεσα στα άλλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Απόστολος Γεωργαντζής στην ημερίδα της ΕΕΤΤ  το 2011 για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς. Σημειώνουμε ότι καθόλου τυχαία  Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ που θα υπογράψει για αυτήν την επιδότηση, διορίστηκε ο Χρήστος Βαρσάμης πρώην στέλεχος της INFO-QUEST !! Δηλαδή Φέσσας πίνει Φέσσας κερνάει. 
  Είναι σαφές ότι το σωματείο μας είναι εμπόδιο στα σχέδια τους και για αυτό προχώρησαν στη μήνυση κατά του συναδέλφου, με την γελοία κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, για κείμενα και συνθήματα, που περιέγραφαν την πραγματικότητα.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που η ACS επιτίθεται  κατά αγωνιστών συνδικαλιστών. Έχουν προηγηθεί μηνύσεις και απολύσεις κατά συνδικαλιστών του ΣΒΕΟΔ όπως ο Αντρέας Γιαννάκης, απολύσεις συνδικαλιστών του ΣΕΤΤΕΑ από franchise καταστήματα της εταιρείας (Αγ. Ανάργυροι, Ζωγράφου, Γαλάτσι ), απόλυση της προέδρου του κλαδικού σωματείου Αχαΐας Η ΕΝΩΣΗ, Έφης Καββαδία από την ACS Πάτρας.
  Εκεί βρίσκεται η ουσία αυτής της συνδικαλιστικής δίωξης. Οι σύγχρονοι Γερμανοτσολιάδες του ΣΕΒ, ανάμεσα τους και η ACS του Φέσσα, θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον μαχητικό συνδικαλισμό βάσης για να επιβάλουν τα σχέδια τους, αξιοποιώντας το μνημόνιο και αποθρασημένοι από την επιβολή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου Παπαδήμου- ακροδεξιάς -ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.
  Είναι σίγουρο ότι αυτές οι μηνύσεις δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας εξοργίζουν. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, στο δρόμο που χαράζουν οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργία, στο ALTER, την Ελευθεροτυπία και σε δεκάδες άλλους χώρους.
  Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα δικαστήρια της πρώην σχολής ευελπίδων την Δευτέρα 13/2/2012 στις 9:00 πμ. στα πλαίσια της τετράωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει το σωματείο μας.
 
  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ- ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δημοφιλεις αναρτησεις