ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ



   Η  ACS  Α.Ε.Ε. η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης και ιδιοκτησίας του αντιπροέδρου του ΣΕΒ  Φέσσα , παρουσίασε για 2011 κέρδη μετά φόρων 2,7 εκατομμυρίων ευρώ ενώ το 2010 είχε κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ. Μέσα στην κρίση δηλαδή η ACS έβγαλε 1.100.000 ευρώ παραπάνω κέρδη ,παρουσιάζοντας αύξηση πάνω από 60%!
   Αν ίσχυαν αυτά που λένε οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ και των μνημονίων ,η ACS θα έπρεπε να είναι παράδειγμα  εργασιακής ειρήνης ,χωρίς τουλάχιστον να πραγματοποιεί απολύσεις ,με σεβασμό της επιχειρησιακής σύμβασης , κ.τ.λ.
   Αντί για αυτό έχουμε μειώσεις μισθοδοσίας ,απολύσεις στα franchise καταστήματα της εταιρείας ,κλεισίματα πρακτορείων και άνοιγμα καινούργιων με στόχο να χτυπηθούν δικαιώματα των εργαζομένων ( προϋπηρεσίες ,μισθοί ,ένσημα). Αντίστοιχη είναι η επίθεση και στη μητρική ,με απολύσεις ,¨εθελούσιες¨ αποχωρήσεις ,χτύπημα της επιχειρησιακής σύμβασης ,καθώς η εταιρεία αρνείται να συμμορφωθεί με τη διαιτητική απόφαση 3/2010 του ΟΜΜΕΔ ,για την μη εφαρμογή της οποίας προσέφυγε στα δικαστήρια ,τα οποία όμως δικαίωσαν το Σωματείο πρωτόδικα. Παρόλα αυτά η εταιρεία έχει ασκήσει έφεση προφανώς με βασικό επιχείρημα την οικονομική κρίση γενικότερα !
    Τέλος η ACS επιτίθεται και ποινικοποιεί αγώνες και αντιστάσεις,μηνύοντας εργαζόμενους συνδικαλιστές ,με τελευταίο παράδειγμα την αγωγή σε βάρος του Χρήστου Γιαμπουράνη συνδικαλιστή μέλους του Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. και του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Ενώ η σχέση της με ακροδεξιούς παρακρατικούς μπράβους της νύχτας ,σαν αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων ,συμπληρώνει το πορτραίτο της σκληρής εργοδοσίας του Φέσσα και της ACS.
   Προφανώς και εξαιτίας όλων των παραπάνω πρακτικών η ACS ¨ανταμείβεται¨ παίζοντας καθοριστικό και πρωταρχικό ρόλο στην ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα του δημόσιου Ταχυδρομείου. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά πως ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ  Χ.Βαρσαμής ,υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν στέλεχος των επιχειρήσεων του Φέσσα.
   Στον κλάδο μας διεξάγεται ένα πείραμα με ευρύτερο ενδιαφέρον ,που δείχνει πως ακριβώς φαντάζονται το μέλλον μας τα ζόμπι του νεοφιλελευθερισμού και του σύγχρονου δοσιλογισμού των μνημονίων. Συνδυασμός υψηλής κερδοφορίας και ταυτόχρονα χτύπημα κάθε συλλογικής αντίστασης και διεκδίκησης. Κέρδη γι` αυτούς , φόβος για μας. Τραγική πρόσφατη επιβεβαίωση των παραπάνω είναι και ο θάνατος του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Γ.Σταμίρη εργαζόμενου στη SPEEDEX ο οποίος κατέληξε από καρδιακή ανακοπή ,έπειτα από ανάκριση που υπέστη από στελέχη της εταιρείας απειλούμενος ότι ή θα παραιτηθεί ή θα διωχθεί ποινικά ,λόγω απώλειας τριών φακέλων. Όλα αυτά και πολλά άλλα δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά συντονισμένο σχέδιο για να ρημάξουν τις ζωές μας. Απαντάμε με ενωτικούς αγώνες ,με αλληλεγγύη ,με αξιοπρέπεια και σύμμαχο την κοινωνία.                   ΔΕΝ    ΘΑ   ΤΟΥΣ   ΠΕΡΑΣΕΙ  !!
      Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ACS και του επιχειρησιακού σωματείου. Παράλληλα δηλώνουμε αυτονόητα αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις τους. 




                                                     Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                         Ο Γ.Γραμματέας
   Κ.Στάμος                                                                           Γ.Παπαδημητρίου

Δημοφιλεις αναρτησεις