ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΡΕΤΤΑΡΟΥ

Την Τρίτη 14 Φλεβάρη 2017 σκοτώθηκε ο συνάδελφος στην SPEEDEX, οδηγός δικύκλου Παναγιώτης Βρεττάρος εκτελώντας το δρομολόγιο του σε μόνιμη διαδρομή του πελάτη EUROBANK. Ο συνάδελφος ήταν πατέρας 2 παιδιών.

Ο θάνατος του συναδέλφου ασφαλώς είναι εργατικό ατύχημα και όχι τροχαίο όπως κακώς αναφέρονται τέτοιου είδους ατυχήματα.
Ο θάνατος του συναδέλφου σίγουρα σχετίζεται και με την πίεση που ασκούν η SPEEDEX και η EUROBANK στα δρομολόγια αυτά εδώ και χρόνια.
Μονίμως απειλούνται οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο τμήμα ότι υπάρχει ο «κίνδυνος» να χαθεί το έργο. Η απειλή προεκτείνεται στους οδηγούς των δρομολογίων ως εξής: «αν μας ενημερώσουν από την EUROBANK πως δεν τους «κάνεις» για το δρομολόγιο, εμείς στην SPEEDEX δεν έχουμε άλλη θέση να εργαστείς, θα σε απολύσουμε»!!!  
Έτσι το άγχος της απόλυσης και της ανεργίας στο μυαλό των συναδέλφων καταλήγει ακόμη και στην φυσική εξόντωση μας.
Μην ξεχνάμε τον επίσης αδικοχαμένο συνάδελφο Γεράσιμο Σταμίρη, τον Μάη του 2012, όταν κάτω από ιδιαίτερες πιέσεις πάλι της SPEEDEX, για την απώλεια 3 φακέλων της  alpha bank, ο συνάδελφος έπαθε ανακοπή καρδιάς. Τα προβλήματα υγείας του τα γνώριζε η SPEEDEX και ο υπεύθυνος Δ. Τσώτας αλλά δεν δίστασε να ασκήσει τις υπερβολικές πιέσεις.
Τότε, κατόπιν της κατακραυγής μας, αντικατάστησαν τον Δ. Τσώτα. Σήμερα μήπως θα πρέπει τον συντονισμό των δρομολογίων στην EUROBANK να τον αναλάβουν επαγγελματίες συντονιστές της SPEEDEX και όχι επικίνδυνοι ερασιτέχνες - υπάλληλοι της EUROBANK τύπου Γ. Σιαπέρα;

Η οικονομική κρίση επεκτείνεται σε ηθική κρίση. Ας δούμε τι «σχεδιάζει» η SPEEDEX λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Παναγιώτη.
Σχεδιάζει λοιπόν να «τοποθετήσει» στη θέση του Παναγιώτη, έναν συνάδελφο απ' τους απολυμένους του 2014. Τον στέλνει όμως για πρόσληψη σε εταιρεία ενοικιαζομένων όπως των συναδέλφων που καλύπτουν τις πάγιες εργασιακές ανάγκες του κέντρου διαλογής.

Δηλαδή σκοπεύει να καλύψει την θέση όχι με απ' ευθείας πρόσληψη αλλά με ενοικίαση.
Ο νέος σχεδιασμός της; Ξεκάθαρος. Κάθε κενή θέσης εργασίας, θα αναπληρώνεται με ενοικιαζόμενη εργασία, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα και πίεση σε όλους τους συναδέλφους και φυσικά σε όσους εργάζονται στο έργο της EUROBANK. Τόσο λυπήθηκε η εταιρεία για τον θάνατο του Παναγιώτη, τόσο νοιάζεται για όλους μας και τόσο προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα μας στην επιβαρυμένη από άγχος εργασία μας.
Με αφορμή τον θάνατο του συναδέλφου, η εταιρεία με θράσος μας προετοιμάζει ότι η ενοικιαζόμενη εργασία θα επεκταθεί σε όλα τα τμήματα της SPEEDEX, αντί να εντάξει στο προσωπικό της και τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους του κέντρου διαλογής.
Φαίνεται πως οι ρήτρες που υπογράφει στην σ.σ.ε. με το επιχειρησιακό σωματείο είχαν το λόγο τους που αναφέρουν τους 36 μήνες κ.τ.λ.

Στο έργο της EUROBANK συμμετέχει επίσης και η “Courier ΕΛ.ΤΑ.” μέσω της εργολαβικής εταιρείας SKYCOM απασχολώντας εκεί πέντε συναδέλφους.
Στα ΕΛ.ΤΑ. και στην “Courier ΕΛ.ΤΑ.” άμεσα να σταματήσει η πρακτική της ενοικιαζόμενης εργασίας. Σήμερα είναι αδιανόητο να πληρώνονται οι εργολάβοι 1500€ για κάθε εργαζόμενο όταν στον συνάδελφο φτάνουν με το ζόρι 550€!!!
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΓΚΟΡΤΣΟΥΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ.
    
Συνάδελφοι,
Ξεκάθαρα και η SPEEDEX προσπαθεί να αναπληρώσει την σταθερή και μόνιμη απασχόληση με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να την αφήσουμε να το πράξει.
Πριν να θρηνήσουμε ακόμα ένα θύμα της εργοδοτικής ασυδοσίας από την αυξανόμενη πίεση και αβεβαιότητα, άμεσα θα πρέπει να μπει φρένο σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς. 
Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη. 
Καλό ταξίδι συνάδελφε.

Συνάδελφοι, η θέση εργασίας του Παναγιώτη αλλά και οι δουλειές όλων μας να μην επιτρέψουμε να ενοικιάζονται από κανέναν εργολάβο.

Δημοφιλεις αναρτησεις