ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ

 ΚΑΙ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΣεπτεμβρίου 48 β Αθήνα, 10433 
https://el-gr.facebook.com/ΣΕΤΤΕΑ            ΑΘΗΝΑ    25/5/2018
       
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι.
Ο αγώνας για την αποκατάσταση των μισθών μας, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και η βελτίωση των όρων της εργασίας μας πρέπει να είναι ο συνεχής αγώνας όλων μας.
Ένας αγώνας μαζικός με τους στόχους μας ξεκάθαρούς. Στους εργοδότες και στους συνεταίρους της κρίσης απαντάμε: «συλλογικές συμβάσεις σήμερα».
Οι σχεδιαστές των μνημονιακών «νόμων» και των διαχωριστικών γραμμών στις γενιές των εργαζομένων σήμερα αντιλαμβάνονται τα όρια της εποχής και σήμερα κάνουν μια νέα ντρίπλα, ένα νέο κόλπο: ανασυγκροτούνται σε «πανεθνική βάση».
Σκιές του χτες, σήμερα προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το παραμύθι της «εθνικής ενότητας» με εκφράσεις «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ», «όλοι μαζί μπορούμε» κ.α. προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν με ανακοινώσεις που ούτε λόγο δεν κάνουν για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Την τελευταία 20ετία με αντεργατικές πολιτικές διέλυσαν τα εργασιακά κεκτημένα. Σήμερα «επικοινωνούν» θεωρούν μαζί μας με έναν πλαστό ανθρωπισμό και τις «κινηματικές δενδροφυτεύσεις». Σε λίγο θα προτείνουν να καλύψει το Ι.Κ.Α. και τους πτωχευμένους εργοδότες.

Μόνο η συγκροτημένη μαζική αντίσταση απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, μπορεί να βάλει φρένο στην κατρακύλα της ενοικιαζόμενης, συνεργαζόμενης, εργολαβικής, ευέλικτης, μερικής απασχόλησης, μαύρης, αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, τέλος  στις πλαστές παράνομες κυλιόμενες ορισμένου χρόνου θέσεις εργασίας. 
Στο επόμενο διάστημα καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου σε αγώνα για:

· Υπογραφή Κλαδικής σύμβασης μισθών και ειδικοτήτων ανάλογη της σημαντικής ανάπτυξης του κλάδου μας.
· Καθιέρωση ρήτρας ευθύνης των κεντρικών εταιρειών έναντι των εργαζομένων στα πρακτορεία – εργολάβους της ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης.  
· «Ξεπάγωμα» της προϋπηρεσίας για την επανασύνδεση του μισθολογίου παλιών και νέων εργαζομένων στον κλάδο. 
· Επαναφορά και ένταξη όλων των οδηγών ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης (αυτοκινήτου και δικύκλου) και των διαλογέων – συσκευαστών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
· Κατάργηση  όλων των αντεργατικών νόμων.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α.




Όλοι στην Γενική Απεργία στις 30 Μάη
συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00π.μ.

Δημοφιλεις αναρτησεις