Μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων με μηχανάκι

-->
Μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων με μηχανάκι
Εκτύπωση
E-mail
18.03.08
Η συμμετοχή των εργαζομένων στον κλάδο της ταχυμεταφοράς, στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό είναι ένα ελπιδοφόρο γεγονός καθώς συμβαίνει για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, ντόπιοι και μετανάστες έχουν δώσει το παρών -με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο- στις μέχρι τώρα απεργίες της ΓΣΕΕ, ενώ μαζική ήταν και η συμμετοχή στην απεργία που εξήγγειλε το ομοιοεπαγγελματικό σωματείο στα δίκυκλα (ΣΒΕΟΔ) στις 13/3 καθώς συμμετείχαν περίπου 500 εργαζόμενοι στην πετυχημένη και μαχητική μοτοδιαδήλωση που έγινε την ημέρα της απεργίας με αιτήματα ένσημα, αναγνώριση ειδικότητας οδηγού δικύκλου, Βαρέα και Ανθυγιεινά. Μια απεργία η οποία ενόχλησε τους εργοδότες και για αυτό υπήρξε απόλυση συναδέλφου εξωτερικού υπαλλήλου στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία». Για αυτό το λόγο, το σωματείο ΣΒΕΟΔ και το Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου καλούν σε συγκέντρωση έξω από την «Πρωτοπορία» την Τετάρτη 19 Μάρτη, ημέρα της γενικής απεργίας, στις 8.30 το πρωί.
Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων (ΕΚΕ) στις Ταχυμεταφορές, εργατικό σχήμα που προέκυψε μέσα από τις ζυμώσεις και τις κινητοποιήσεις του κλάδου το τελευταίο διάστημα, παρενέβει με δική της προκήρυξη στην απεργία του ΣΒΕΟΔ που μοιράστηκε σε μια σειρά εργασιακούς χώρους. Προκήρυξη επίσης βγάλαμε και για την παρέμβασή μας στην 1η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ όπου πήραμε μέρος και στην συζήτηση με ομιλητή-εκπρόσωπο της παράταξής μας τον σύντροφο μετανάστη Ιμάντ Σαλίμπ που καταχειροκροτήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Η πολύ θετική αντιμετώπιση της παρουσίας μας στην Σύσκεψη εκφράστηκε και με την οικονομική ενίσχυση που μαζέψαμε, που θα μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς η ΕΚΕ συμμετέχει και οργανώνει στον κλάδο των ιδιωτικών ταχυδρομείων την γενική απεργία της 19 Μάρτη που έχει καλέσει η ΓΣΕΕ για το Ασφαλιστικό. Καλούμε τους συναδέλφους στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ψαρρών 2 στις 10.00 και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων
στις Ταχυμεταφορές

Δημοφιλεις αναρτησεις