ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΤΤΕΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ- ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΡ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 6295/2008
ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ 7 ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ 10446
ΤΗΛ- ΦΑΞ 2110113757
e – mail : mailtosettea@yahoo.gr
Γενάρης 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όσοι δουλεύουμε στον κλάδο της ταχυμεταφοράς – ταχυδρόμησης γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται και κορυφώνεται η επίθεση των εργοδοτών σε βάρος των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και την απειλή της ανεργίας προσπαθούν να κατεδαφίσουν κι αυτές τις ελάχιστες κατακτήσεις των εργαζομένων. Αξιοποιώντας όλα τα νομικά και όχι μόνο όπλα που τους παρέχουν οι κυβερνήσεις, προκειμένου να πάρουν καλύτερη θέση στην απελευθερωμένη ταχυδρομική αγορά, που ως το 2013 θα είναι γεγονός και στην χώρα μας, σύμφωνα με της οδηγίες και τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).
Όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο, γνωρίζουμε ότι η δουλειά – κατά κανόνα – δεν έχει « πέσει».Τα περισσότερα πρακτορεία, ιδιαίτερα των μεγάλων εταιρειών, A.C.S, SPEEDEX, Γενική Ταχυδρομική, είναι αυτή την περίοδο γεμάτα αποστολές. Η κρίση δημιουργείται από το πρωτοφανές ρίξιμο των τιμών, κίνηση που ευνοεί τις μεγάλες μητρικές επιχειρήσεις που φιλοδοξούν αμέσως μετά να βρεθούν με ατελείωτα πελατολόγια. Αυτό όμως δεν τους αρκεί. Θέλουν να ρίξουν εντελώς το κόστος εργαζομένων. Για αυτό οι απολύσεις, οι καθυστερήσεις πληρωμών, η τρομοκρατία, η
εντατικοποίηση, οι απολύσεις με αποζημίωση εργατοτεχνίτη!!! αντί υπαλλήλου, η εξωφρενική απαίτησή τους να μην αναγνωρίζεται η συνέχεια της υπηρεσίας των εργαζομένων όταν τα πρακτορεία (franchise) αλλάζουν εργοδότη.
Βλέποντας αυτή την κατάσταση το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α οργάνωσε στάση εργασίας στον κλάδο την Πέμπτη 17/12/09, σαν μια πρώτη απάντηση στις κλιμακούμενες εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας αποκλείστηκε, από νωρίς το πρωί, το κατάστημα της A.C.S Χαλανδρίου από μέλη του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α, με την συμπαράσταση και παρουσία του Ε.Κ.Α, της Σ.Β.Ε.Ο.Δ , σωματείων και εργαζόμένων του κλάδου, όπως επίσης της ανοιχτής συνέλευσης εργαζομένων – ανέργων. Ο αποκλεισμός αυτού του πρακτορείου δεν έγινε στην τύχη αλλά στοχευμένα, καθώς από εκεί γινόταν η διακίνηση αποστολών του πρακτορείου της A.C.S Αγίας Παρασκευής.
Πρακτορείο που στα τέλη του Νοέμβρη άλλαξε εργοδότη μέσα σε μια νύχτα αφήνοντας τους εργαζόμενους στο κενό. Η εργοδότρια που έφυγε δεν πλήρωσε αποζημιώσεις, μισθούς Νοεμβρίου και δώρο. Ο νέος εργοδότης εκβίαζε για νέες συμβάσεις εργασίας χωρίς αναγνώριση υπηρεσίας και με μείωση μισθού!!!
Η μητρική A.C.S,η πρώτη και πιο κερδοφόρα επιχείρηση του κλάδου με 3,5 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη «καλυπτόμενη» πίσω από το (franchise), έκανε την ανήξερη.
Ο αποκλεισμός της A.C.S Χαλανδρίου ήταν η κορύφωση αναλόγων ενεργειών που πραγματοποίησαν ο Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α μαζί με τους εργαζόμενους από την αρχή του Δεκέμβρη στην A.C.S Αγίας Παρασκευής.
Ειδικά όμως η στάση εργασίας της Πέμπτης 17/12/09 είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η διακίνηση αποστολών της A.C.S στις περιοχές , Ελληνορώσων, Ν. Ψυχικού, Παπάγου, Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Φιλοθέης και Π. Ψυχικού. Η A.C.S υποχώρησε και την ίδια μέρα κατέβαλλε τους μισθούς Νοεμβρίου, τα δώρα Χριστουγέννων καθώς και τις αποζημιώσεις των συναδέλφων. Η πραγματική νίκη
όμως θα ήταν η συνέχιση της εργασίας των συναδέλφων στην A.C.S Αγίας Παρασκευής. Παρόλα αυτά ο αγώνας συνεχίζεται.




Επίσης κάτω από την κάλυψη της τετράωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 17/12/09 που κήρυξε το σωματείο μας, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Ελληνικές Ταχυδιαδρομές, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας καθώς είναι απλήρωτοι.
Τέλος να προσθέσουμε ότι η ανακοίνωση της στάσης εργασίας βοήθησε ώστε να πληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε πρακτορεία της SPEEDEX, όπως και σε άλλες εταιρείες.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ – ΓΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Η επιθετικότητα και οι αυθαιρεσίες των εργοδοτών έχουν αρχίσει ήδη να βρίσκουν, σοβαρές αντιστάσεις, όμως μία στάση εργασίας όσο πετυχημένη και αν είναι δεν φτάνει για να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική επιθετικότητα.
Σε πολλά franchise των εταιρειών ΑCS SPEEDEX ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ εξακολουθεί να υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας, επίσης έχουμε απολύσεις λόγο υποτιθέμενων περικοπών όπως αυτή που έγινε από την μητρική ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ την παραμονή της πρωτοχρονιάς αλλά και την προσπάθεια τρομοκράτησης συναδέλφων με ενεργή συνδικαλιστική δραστηριότητα από την μητρική ACS λόγο της συμμετοχή τους στην στάση εργασίας.
Ο Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α καλεί τους συναδέλφους- ες να συμμετέχουν μαζικά στην γενική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 31 Γενάρη στις 11 το πρωί στα γραφεία μας ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ 7 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ με θέμα της οργάνωση των αντιστάσεων στο κλάδο μας.
Ώστε να δοθεί συνέχεια στην δραστηριότητα που έχει αναπτύξει στον ένα χρόνο λειτουργίας του το σωματείο μας.
Σε αυτό το χρόνο μπορέσαμε να πετύχουμε μικρές αλλά ουσιαστικές νίκες.
Ανάκληση απολύσεων, καταβολές δεδουλευμένων, ανάδειξη του θέματος των ειδικοτήτων στον κλάδο, σπάσιμο της εργοδοτικής τρομοκρατίας που αφορούσε την συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων σε κάποιους χώρους εργασίας.
Τέλος απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στην γενική μας συνέλευση,
στο κλαδικό σωματείο εργαζομένων στις ταχυμεταφορές Νομού Αχαΐας «Η ΈΝΩΣΗ», στο αντίστοιχο κλαδικό σωματείο του Νομού Ηρακλείου, στο κλαδικό σωματείο Μακεδονίας- Θράκης, στο ομοιοεππαγγελματικό σωματείο Σ.Β.Ε.Ο.Δ, στα επιχειρησιακά σωματεία A.C.S. Αθήνας – Θεσσαλονίκης , SPEEDEX Αθήνας – Θεσσαλονίκης, στο σωματείο DHL καθώς και στο σωματείο συμβασιούχων ΕΛ.ΤΑ .
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
• Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας
• Βαρέα και ανθυγιεινά στον κλάδο
• Αναγνώριση ειδικοτήτων
• STOP στις καθυστερήσεις των πληρωμών
• STOP στις απολύσεις
• Κατάργηση κάθε μορφή επισφαλούς εργασίας
• 35ωρο, 7ωρο, πενθήμερο

Υ.Γ: Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 21/02/2010 & ΩΡΑ 12:30 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ(ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ) ΦΑΓΗΤΟ, ΠΟΤΟ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ.



Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α

Δημοφιλεις αναρτησεις