ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ SPEEDEX


                                        
Χθες 29/05 , μετά την κηδεία του αδικοχαμένου συναδέλφου Γ. Σταμίρη , πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. , του Σωματείου Εργαζομένων SPEEDEX και του Ε.Κ.Α. με την εργοδοσία της SPEEDEX με αίτημα την άμεση απομάκρυνση του συνταξιούχου ασφαλίτη Τσώτα από την εταιρεία , και τον καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους υπεύθυνους. Η εταιρεία απάντησε πως θέλει μια εβδομάδα διορία προκειμένου να αποφασίσει τι θα κάνει !!! Οι εργαζόμενοι απάντησαν με μια μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν έξω από την εταιρεία και εξουσιοδότησαν τον Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. και το Σωματείο Εργαζομένων SPEEDEX να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας. 
Σήμερα, έπειτα από την πίεση της χθεσινής μαζικής συμμετοχής και της άμεσης ανταπόκρισης των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις, η SPEEDEX  ¨παραίτησε¨ τον απόστρατο ασφαλίτη ( του ¨αποφασίζουμε και διατάζουμε¨ ) Τσώτα . Επίσης η εταίρεια δεσμεύτηκε να συζητήσει με το σωματείο  τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του υπεύθυνου ασφαλείας της SPEEDEX ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον οι αυθαιρεσίες που οδήγησαν στο θάνατο του συναδέλφου μας.
Αυτό όμως δεν απαλλάσει την εταιρεία από τις ευθύνες της, καθώς ο ¨ διευρυμένος ¨ρόλος του Τσώτα δεν εκδηλώθηκε πρώτη φορά στην περίπτωση του συνάδελφου Σταμίρη. Το παρελθόν και οι ¨ περγαμηνές ¨ του εν λόγω ασφαλίτη ήταν το βασικό κριτήριο για την επιλογή του από την εταιρεία καθώς αυτο τον καθιστούσε ιδανικό για τις εξωθεσμικές του δραστηριότητες στο πόστο του υπευθύνου ασφαλείας ( παρακολούθηση κινητοποιήσεων σε καταστήματα - franchise που δεν εμπίπτουν τυπικά στην δικαιοδοσία της μητρικής, φωτογράφηση συνδικαλιστών μελών του Σωματείου και γενικώς μπόλικη ¨ δουλειά εκτός γραφείου ¨ ). 
 Για τα Σωματεία όμως το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Το επόμενο βήμα θα είναι η από κοινού αυριανή προσφυγή στην Εισαγγελία για καταλογισμό ευθυνών τόσο στον Τσώτα όσο και στην SPEEDEX .


                                             ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του, στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας  Γερασίμου Σταμίρη. Ταυτόχρονα  καταγγέλλουμε την εταιρεία SPEEDEX  για τις μεθόδους τρομοκράτησης  που χρησιμοποιεί κατά εξακολούθηση σε βάρος εργαζομένων , και που αυτή την φορά είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου.
  Συγκεκριμένα  την Παρασκευή 25/5/2012 , ο  συνάδελφος Γεράσιμος Σταμίρης με την ιδιότητα του μέλους του ΣΕΤΤΕΑ, μας ενημέρωσε πως εξαιτίας της  απώλειας 3 φακέλων της alpha bank  την περασμένη Τρίτη , ανακρίθηκε από τον υπεύθυνο ασφάλειας της SPEEDEX Δ. Τσώτα την Παρασκευή 25/5 στα γραφεία του υποκαταστήματος της SPEEDEX στον Βοτανικό, χωρίς να επιτραπεί η παρουσία μέλους της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου speedex , αλλά ούτε και του προϊστάμενου συναδέλφου Μπάμπη Κοντόπουλου.
  Κατά την ανάκριση ο υπεύθυνος ασφαλείας της SPEEDEX, είπε στον  συνάδελφο πως η εταιρεία θα καταφερθεί εναντίον του, ασκώντας ποινική δίωξη για την απώλεια των φάκελων,  εκτός αν αποχωρήσει οικιοθελώς ο συνάδελφος από την SPEEDEX .Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο Γεράσιμος Σταμίρης είχε πάρει 1 μηνά αναρρωτική  άδεια γιατί είχε  προβλήματα  υγείας  και του χορηγούνταν  φαρμακευτική  αγωγή .Παρά το γεγονός ότι  η  Speedex  γνώριζε το πρόβλημα υγείας του συναδέλφου εξακολούθησε την παράλογη πίεση επάνω του , καθώς την ιδία τακτική με τον υπεύθυνο ασφάλειας Δ. Τσώτα κράτησε και ο   οικονομικός  διευθυντής  Π. Γιαννίκης, ο  όποιος επέμεινε στην άσκηση δίωξης εναντίον του συναδέλφου, κατά την διάρκεια  της δεύτερης  συνάντησης που είχε ο συνάδελφος το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαΐου παρουσία  και  του Ηρακλή Ποζαπαλίδη μέλους της διοίκησης του ΣΕΤΤΕΑ.
  Δυο μέρες αργότερα τη Κυριακή 27 Μαΐου ο Γεράσιμος Σταμίρης δεν άντεξε το βάρος της πίεσης που του ασκήθηκε και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.
Ηθικός αυτουργός  για τον θάνατο του συναδέλφου είναι η Speedex, συγκεκριμένα ο υπεύθυνος ασφάλειας Δ. Τσώτας και ο οικονομικός διευθυντής Π. Γιαννίκης. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση τους από την εταιρεία. Απαιτούμε επίσης αποζημίωση στους δικαιούχους κληρονόμους του συναδέλφου.
  Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εταιρείες στον κλάδο μας παραβιάζουν την  νομοθεσία, τους κανόνες  υγιεινής και ασφάλειας, στέλνοντας στον θάνατο συνάδελφους .
  Έχουν το θράσος να  θέλουν να ονομάζονται εταιρείες κοινής ωφέλειας , διεκδικώντας ταυτόχρονα κομμάτι του δημόσιου  ταχυδρομείου , ενώ παραβιάζουν με τόσο τραγικό τρόπο  τις ζωές μας.
  Προσπαθούν να επιβάλουν τον εργασιακό μεσαίωνα υλοποιώντας τα σχεδία του ΣΕΒ, ΔΝΤ, ΕΕ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ τόσο για τον  θάνατο του συναδέλφου μας,  όσο και για την τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν.
  Η κηδεία του συναδέλφου θα γίνει στο 3ο νεκροταφείο την Τρίτη 29 Μαΐου  στις 12:30 το μεσημέρι. Όποιος συνάδελφος θέλει να συνεισφέρει οικονομικά να επικοινωνήσει στα  εξής  τηλέφωνα του σωματείου: 2110113749- 6936899350  .
  Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας  την Τρίτη 29-5-2012 και ώρες 12:00-16:00 που προκηρύσσει το ΣΕΤΤΕΑ και το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στη speedex.


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γ. Γραμματέας 
Κώστας Στάμος                                                    Γιώργος Παπαδημητρίου

Δημοφιλεις αναρτησεις