Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της η Infoquest

-->
Σοφοκλέους 20 03 2008
Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της η Infoquest
Μετά την πώληση της Q-Telecom στην Wind, η Infoquest με την τεράστια ρευστότητα που απέκτησε προχώρησε σε ένα ευρύ πρόγραμμα επενδύσεων, στην εξαγορά της Unisystems, ενώ παράλληλα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέους κλάδους και ενισχύει τις θυγατρικές της. Παράλληλα, με την ανάπτυξή της στον ελληνικό χώρο, η Info-Quest υλοποιεί συστηματικά ένα πλάνο επέκτασης στο εξωτερικό, στοχεύοντας στη δημιουργία αυτόνομων μονάδων, που θα εξυπηρετούν τις τοπικές αγορές. Ήδη η εταιρεία δραστηριοποιείται με επιτυχία σε Αλβανία και Ρουμανία, ενώ άμεσα ξεκινά τη δραστηριότητά της στην Κύπρο και τη Βουλγαρία.
Πληροφορική
Η Info-Quest, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία Πληροφορικής, ενσωματώνει την 100% θυγατρική της εταιρεία Decision Systems Integration, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και υποστήριξη εφαρμογών λογισμικού για εξειδικευμένες αγορές (τραπεζιτικός και χρηματοοικονομικός τομέας, βιβλιοθήκες κ.α.).
Σχετικά πρόσφατα, η Info-Quest απέκτησε ποσοστό 100% της εταιρείας Unisystems, η οποία παρέχει συστήματα, υπηρεσίες και ολοκληρωμένες λύσεις με υψηλή προστιθεμένη αξία σε πελάτες επιλεγμένων τομέων εφαρμογών και σε κάθετες αγορές.
Ο Όμιλος περιλαμβάνει ακόμα τις εταιρείες SDC, EFFECT και Cosmos Business Systems, που επίσης δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη λογισμικού, την ACE-Hellas, με εξειδίκευση στις εφαρμογές τεχνικού λογισμικού, την ΙΑΣΩΝ, πρωταγωνιστή στη διάθεση αναλωσίμων στην ελληνική αγορά και την TEKA SYSTEMS, με αντικείμενο την υλοποίηση εφαρμογών SAP.
Τηλεπικοινωνίες
Η Unitel, 100% θυγατρική της Info-Quest, πρωτοπορεί στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και στην αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος μέσω δορυφόρου, εξασφαλίζοντας την απόλυτη διασύνδεση εικόνας, ήχου και δεδομένων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Ενέργεια
Η Quest Ενεργειακή εξειδικεύεται στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ) και αποσκοπεί στην αδειοδότηση, χρηματοδότηση, κατασκευή και λειτουργία ενεργειακών πάρκων. Έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την EDF Energies Nouvelles στοχεύοντας στην από κοινού ανάπτυξη αιολικών ενεργειακών έργων και συνεργάζεται σταθερά με θεσμικούς φορείς και με πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Η Quest Ενεργειακή, προχώρησε στην εξαγορά του 90% των μετοχών της εταιρίας Εναλλακτική Ενεργειακή Αλπενερ έναντι τιμήματος 1,6 εκατ. ευρώ.
Η εξαγορασθείσα κατέχει δύο άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική ενέργεια στο Δήμο Προσοτσάνης Δράμας και στο Δήμο Άνω Βροντού Σερρών αντιστοίχως, για ισχύ 5,95 ΜW εκάστη, ήτοι συνολικά για 11,9 MW.
Ο όμιλος είχε καταθέσει αιτήσεις για τέσσερα μικρά αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 46,5 MW και συνολικής επένδυσης 60 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία προωθεί, επίσης, τη δημιουργία μεγάλου αιολικού πάρκου στην περιοχή της Ευβοιας, ισχύος 250 – 300 MW, σε μια επένδυση που φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ.
Πρόσφατα κατέθεσε αίτηση για φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή της Βοιωτίας, συνολικής ισχύος 7,5 MW, με την επένδυση να προσεγγίζει τα 37,5 εκατ. ευρώ.
Εντός του 2007 ιδρύθηκε η εταιρεία Quest Solar, με δραστηριότητα στους τομείς της εμπορίας απαιτούμενου εξοπλισμού για την εγκατάσταση σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παροχή τεχνικής υποστήριξης και ολοκληρωμένων υπηρεσιών.
Ταχυμεταφορές
Η ACS Courier, 95% θυγατρική της Info-Quest, ηγείται της ελληνικής αγοράς ταχυμεταφορών και συνεχίζει τη ραγδαία ανάπτυξή της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαθέτει περισσότερα από 350 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια και επενδύει σταθερά στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων αυτοματισμού και εξυπηρέτησης πελατών και στην επέκταση των υποδομών της.
Παράλληλα σχεδιάζει την έναρξη δραστηριοποίησης στη Σερβία και τη Ρουμανία εντός του 2008 προγραμματίζει η εταιρεία ταχυμεταφορών ACS Courier, θυγατρική του ομίλου Infoquest.
Η επέκταση στις βαλκανικές αυτές χώρες θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την υπάρχουσα δραστηριότητά της στην Αλβανία και τη Βουλγαρία. Το μοντέλο ανάπτυξης περιλαμβάνει τη δημιουργία θυγατρικών με τοπικούς συνεργάτες.
Δραστηριότητες εξωτερικού
Η Info-Quest δραστηριοποιείται με επιτυχία στις αγορές της Αλβανίας και της Ρουμανίας, ενώ σε αρχικό στάδιο βρίσκονται οι δραστηριότητες της στην Κύπρο και τη Βουλγαρία.
H Quest Albania, από το 2000 παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής στη γειτονική χώρα. Αντίστοιχα, η Quest Rom διαθέτει στη Ρουμανική αγορά ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη.

Δημοφιλεις αναρτησεις