ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
(Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α.)
ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ 7 ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 07/09/2010
e – mail: mailtosettea@yahoo.gr


Συναδέλφισσες-φοι,
ο κλάδος μας βιώνει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όπου, οι καθυστερήσεις μισθοδοσίας, οι απολύσεις, η εργοδοτική τρομοκρατία, το χτύπημα των συμβάσεων δείχνουν το μέγεθος της επίθεσης που όλοι οι εργαζόμενοι στην ταχυμεταφορά-ταχυδρόμηση νιώθουμε στο πετσί μας.
Ιδιαίτερα η παρέμβαση του υπουργείου εργασίας να ακυρώσει συμβάσεις , οι οποίες είχαν κερδίσει μέσω ΟΜΕΔ (διαιτησία) κάτι παραπάνω από το τίποτα της εθνικής συλλογικής σύμβασης που υπέγραψε πανηγυρίζοντας η ΓΣΕΕ, είναι πρόκληση.
Ανάμεσα σε αυτές τις συμβάσεις ήταν και αυτή του επιχειρησιακού σωματείου εργαζόμενων στη μητρική ACS.
Είναι σαφές ότι το κίνημα στις ταχυμεταφορές έχει θορυβήσει τους εργοδότες. Οι αλλεπάλληλοι αποκλεισμοί καταστημάτων από τα σωματεία του κλάδου και αλληλέγγυων, οι ανακλήσεις απολύσεων, οι πληρωμές δεδουλευμένων, οι καταθέσεις συλλογικών συμβάσεων σε επιχειρησιακό και κλαδικό επίπεδο αλλά και η εμπιστοσύνη των συναδέλφων στο ΣΕΤΤΕΑ, είναι η απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε.
Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε και θα συμπαρασταθούμε στο επιχειρησιακό σωματείο εργαζόμενων στη μητρική ACS. Καθώς κατανοούμε απόλυτα ότι ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων, τόσο των κλαδικών όσο και των επιχειρησιακών, είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και του ΔΝΤ. Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι τεράστιες.
Χρειάζεται να αναπτυχθεί από τα κάτω ένα δυνατό ταξικό κίνημα, που με συντονισμένες απεργίες, κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς εργασιακών χώρων θα δόσει την απάντηση. Ο ΣΕΤΤΕΑ, όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην διαδήλωση κατά των μέτρων του μνημονίου, ενάντια στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και των απολύσεων, που θα γίνειτο Σάββατο 11/9 στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έναρξη της ΔΕΘ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ
- ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
- ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- 35ΩΡΟ , 5ΝΘΗΜΕΡΟ , 7ΩΡΟ
- STOP ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
- STOP ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
- ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις