ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα, της ΟΙΥΕ και της επιτροπής αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων των Ελληνικών Γραμμάτων με την εργοδοσία της εταιρείας (ΔΟΛ) και εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας.

Στα πλαίσια της κλαδικής απεργίας των βιβλιοϋπαλλήλων με αιτήματα να μην κλείσουν τα «Ελληνικά Γράμματα» και να υπογραφεί άμεσα κλαδική σύμβαση, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία των απεργών που κατέληξε στο Υπουργείο Εργασίας. Όταν η πορεία έφτασε στο Υπουργείο Εργασίας συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του εργοστασίου καλωδίων «Φούλκο» της Κορινθίας που διαδήλωναν για αντίστοιχους λόγους.

Στη συνάντηση, η εργοδοσία για ακόμα μια φορά φανέρωσε το αδιάλλακτο και κυνικό πρόσωπό της. Πρόσωπο που έτσι κι αλλιώς είχε επιδείξει με την αρχική της απόφαση να κλείσει τον ιστορικό εκδοτικό οίκο «Ελληνικά Γράμματα» και να πετάξει στο δρόμο το σύνολο των εργαζομένων.

Αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε απ’ τα αιτήματα των εργαζομένων σε σχέση με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αρνηθεί να απαντήσει στην πρόταση του Υπουργείου για διερεύνηση απορρόφησης των εργαζομένων στον όμιλο ΔΟΛ, προσβάλλοντας ακόμα και τη νοημοσύνη των παρευρισκομένων και τον ίδιο το θεσμό του Υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Νέζης, διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Γραμμάτων, χρησιμοποίησε ως πρόσχημα ότι δε μπορεί να αντιπροσωπεύσει τον ΔΟΛ και να κάνει οποιαδήποτε διερεύνηση της πρότασης του Υπουργείου. Σημειώνουμε ότι ο κ. Νέζης είναι μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΛ.

Κατόπιν τούτου, το Υπουργείο συνέταξε πρακτικό για τη σημερινή συνάντηση στο οποίο καλεί εκ νέου τα δύο μέρη σε νέα συνάντηση, παρουσία εκπροσώπου του ΔΟΛ, για να μπορεί να απαντηθεί εάν ο όμιλος δύναται και μπορεί να απορροφήσει εργαζομένους. Η εργοδοσία δεν υπέγραψε το πρακτικό αμφισβητώντας τις προθέσεις ακόμα και των εκπροσώπων του Υπουργείου.

Είναι φανερό ότι οι πολιτικές ευθύνες του Υπουργείου μετά την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας πολλαπλασιάζονται και καλούμε την ηγεσία του να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας και αποτροπή του εφιαλτικού μονόδρομου της ανεργίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις