ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ GOLD MAIL A.E- ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ COURIER ΜΟΝ/ΠΗΣ Ε.Π.Ε ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λυσάνδρου 7 – Πλ. Αττικής
Τ.Κ 10446 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ/ΝΟFAX 2110113757

Τα τελευταία δύο χρόνια, ως εργαζόμενοι στην GOLD MAIL A.E- ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ COURIER ΜΟΝ/ΠΗ Ε.Π.Ε. έχουμε υποστεί σημαντική οικονομική πίεση από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας μας.
Παράλληλα αυτό το διάστημα ήμασταν όμηροι μιας ιδιότυπης κατάστασης, με τις συμβάσεις εργασίας να μας εμφανίζουν ως εργαζομένους της GOLD MAIL A.E, με ιδιοκτήτη τον κ. Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο, μιας εταιρείας από την οποία είχε αφαιρεθεί η άδεια από την Ε.Ε.Τ.Τ. Στην πραγματικότητα εργαζόμασταν με ουσιαστικό εργοδότη την ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ COURIER ΜΟΝ/ΠΗ Ε.Π.Ε, την εταιρεία που είχε ιδρυθεί με ιδιοκτήτη τον κ. Ιωάννη Λυμπερόπουλο, υιού του Κωνσταντίνου Λυμπερόπουλου και «τυπικού» εργοδότη μας. Απαντούσαμε στις κλήσεις με την επωνυμία της L.COURIER, διακινούσαμε τις αποστολές των πελατών της με τα δικά της vouchers και παραλαμβάναμε υλικό για λογαριασμό της. Στην εύλογη απορία μας πότε θα γίνει η μεταφορά μας ως εργατικό δυναμικό στην εταιρεία που ουσιαστικά ανήκαμε, η απάντηση της διεύθυνσης ήταν ότι πρόκειται για μια «τυπική» εκκρεμότητα που θα φρόντισε να διευθετήσει στο άμεσο μέλλον.
Για τους παραπάνω λόγους, τους προηγούμενους μήνες έχουμε προσφύγει τρεις φορές στην Επιθεώρηση Εργασίας κατά και των δύο εταιρειών και επιδιώξαμε επανειλημμένα συνάντηση με τον κ. Κ. Λυμπερόπουλο. Σε αυτές τις συναντήσεις, παρά τις προφορικές του διαβεβαιώσεις μπροστά στο σύνολο των εργαζομένων για την τήρηση της ημερομηνίας πληρωμής, αυτές οι δεσμεύσεις ποτέ δεν τηρήθηκαν.
Αντίθετα, η απάντηση της εταιρείας ήταν η προσπάθεια απόλυσης συναδέλφου-εκλεγμένου μέλους του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α που όταν αποκρούστηκε, όπως ήταν φυσικό, ως παράνομη, στράφηκε εναντίον δύο άλλων συναδέλφων που αποτελούσαν «εύκολους στόχους», ενός μετανάστη και ενός εργαζομένου λίγους μήνες πριν την συνταξιοδότηση. Κάτω από την πίεση και τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων αυτές οι απολύσεις ανακλήθηκαν.
Έχοντας εξαντλήσει λοιπόν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με την εταιρεία από τις 21/02 προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και τα δεδουλευμένα μας.
Σε συνάντηση που ακολούθησε με τον κ. Κ. Λυμπερόπουλο, ο ίδιος αφού παραδέχτηκε ότι η GOLD MAIL A.E οδηγήθηκε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της δικής του αδιαφορίας και κακοδιαχείρισης , μας πληροφόρησε ότι η διευθύντρια της εταιρείας κα. Μαρίνα Βαβαρίνη έχει παραιτηθεί και ανοίγει δική της εταιρεία ταχυμεταφορών και ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε αυτήν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Τις επόμενες μέρες πληροφορούμαστε από τον δικηγόρο του κ. Μαργαρά ότι η GOLD MAIL A.E έχει κηρυχτεί σε πτώχευση, μετά από αίτηση του Κ. Λυμπερόπουλου από την 01/12/10 και έχει περάσει σε στάση πληρωμών από τις 20/01/11.
Τονίζουμε ότι εμείς, έχοντας άγνοια της κατάστασης αυτής, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε έως και την 21/02/11, ημερομηνία επίδοσης της επίσχεσης, αυξάνοντας προφανώς τα κέρδη της L.COURIER. Αυτό σημαίνει ότι ο εργοδότης μας την ίδια στιγμή που μας ασκούσε πιέσεις, πότε με ύβρεις και απειλές και πότε με «φιλικές παραινέσεις», να υποχωρήσουμε στις διεκδικήσεις μας προκειμένου να στηρίξουμε τη βιωσιμότητα της εταιρείας, ταυτόχρονα ανέμενε την έγκριση της αίτησης πτώχευσης που ο ίδιος είχε καταθέσει.
Αλλά ο εμπαιγμός τους δεν τελειώνει εδώ καθώς η νεοσυσταθείσα εταιρεία της κας Μαρίνας Βαβαρίνη (επί χρόνια διευθύντρια και στενή συνεργάτης του Κ. Λυμπερόπουλου) διακινεί από την έδρα της αποστολές του πελατολογίου της L.COURIER, με vouchers και υλικοτεχνικό εξοπλισμό της L.COURIER. Είναι προφανής η εμπλοκή του Κ. Λυμπερόπουλου με αυτήν τη νέα εταιρεία που ήδη λειτουργεί σαν δικό του υποκατάστημα. Συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο την προσφιλή του τακτική να κλείνει και να ανοίγει εταιρείες μέσω τρίτων, με στόχο να «κρύβεται» από τα χρέη και τις οφειλές του και να συνεχίζει να κερδοσκοπεί αφήνοντας πίσω του τα «βαρίδια» (στην συγκεκριμένη περίπτωση τους εργαζομένους του).
Από την πλευρά μας θα διεκδικήσουμε την συνέχιση της εργασίας μας και την καταβολή των δεδουλευμένων μας από την L.COURIER ΜΟΝ/ΠΗ Ε.Π.Ε και έχουμε ήδη καλέσει την εν λόγω εταιρεία στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 14/03.
Έχοντας επίγνωση ότι αυτήν την περίοδο οι επιθέσεις στους συναδέλφους στον κλάδο των ταχυμεταφορών είναι συχνές (απολύσεις, μείωση αποδοχών, προβληματικές σχέσεις εργασίας ) είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες και τις κινητοποιήσεις τους και ελπίζουμε στην δική τους συμμετοχή σε όποιες ενέργειες κριθούν αναγκαίες για την δικαίωση μας. Επίσης καλούμε αλληλέγγυα σωματεία και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν με τη στάση τους τις διεκδικήσεις μας.

Δημοφιλεις αναρτησεις