ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΜΑΚΟ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ 7, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ – ΦΑΞ 2110113757

Την τελευταία εβδομάδα η ΙΜΑΚΟ προχώρησε στην απόλυση δυο συνδικαλιστριών, της εκπροσώπου της ΕΣΠΗΤ Αγγ. Κάππου και της αναπληρώτριας εκπροσώπου Μαίρης Κοντογιώργου. Αυτό συνέβη μία μόλις εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος των εκδοτών περιοδικού τύπου Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέλυσε την συνδικαλιστική εκπρόσωπο στις Αττικές Εκδόσεις Ιωάννα Καζάκου. Αυτές οι απολύσεις των συνδικαλιστριών δεν είναι η εξαίρεση στον τύπο αλλά ο κανόνας το τελευταίο διάστημα, αφού οι εκδότες και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θέλουν να εξασφαλίσουν ότι το κύμα επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα θα έχει την μικρότερη δυνατή αντίσταση.
Στην απεργία της Παρασκευής 1/4 που κήρυξαν τα σωματεία των συντακτών περιοδικού τύπου (ΕΣΠΗΤ), των λιθογράφων (ΠΕΛ), όπως και του προσωπικού του περιοδικού τύπου (ΕΠΠΗΤ), ο Κωστόπουλος καλλιέργησε κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους του προκειμένου να περάσουν για δουλειά και να απαξιώσει την κινητοποίηση. Το ίδιο κλίμα καλλιεργείται και μέσα στην ΙΜΑΚΟ με την συκοφάντηση των συνδικαλιστριών που απολύθηκαν. Οι απολύσεις στην ΙΜΑΚΟ συνεχίζουν την τακτική που ακολουθούν οι εργοδότες στον κλάδο του τύπου με απανωτές επιθέσεις (μειώσεις μισθών, απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις, κύμα απολύσεων).
Έχοντας επίγνωση των επιθέσεων που δέχονται οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο εργασίας με πρόσχημα την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζοντας παρόμοια προβλήματα και στον δικό μας κλάδο, καλούμε τους συναδέλφους να δώσουμε συλλογική απάντηση, αφού αφενός οι ατομικές λύσεις δεν έχουν προστατεύσει κανέναν από την απόλυση ή την περικοπή μισθού, αφετέρου οι επιλογές από την μεριά των εργοδοτών δεν δείχνουν να οδηγούν σε διέξοδο, αλλά το αντίθετο.
Για αυτούς τους λόγους δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΙΜΑΚΟ.

Δημοφιλεις αναρτησεις