Η SPEEDEX ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.



Στο κατάστημα της SPEEDEX στο κέντρο της Αθήνας, εδώ και πολύ καιρό οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν σύγχρονες και κατάλληλες για μια εταιρεία ταχυμεταφορών που θέλει να πάρει μέρος στην απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς. Απλήρωτοι εργαζόμενοι, που για ορισμένους οι εκκρεμότητες αφορούν σε επιδόματα, άδειες και μισθούς από προηγούμενα έτη, οι οποίες στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 8.000,00 ευρώ, καθυστερήσεις μισθοδοσίας,  ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, κομμένα τηλέφωνα, χωρίς fax στο κατάστημα, αυτοκίνητα που δεν κλειδώνουν, περνάνε ΚΤΕΟ τηλεφωνικά, χωρίς φρένα, χωρίς καμία συντήρηση, δηλαδή αυτοκίνητα που δεν παρέχουν καμία ασφάλεια ούτε στους οδηγούς ούτε και προς τους πελάτες οι οποίοι εμπιστεύονται  τις αποστολές τους  να μεταφερθούν με αυτά τα “κινητά φέρετρα”, αφού δεν κλειδώνουν και είναι πολύ εύκολο οι αποστολές αυτές να κλαπούν όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν .
Μετά από αλλεπάλληλες άκαρπες προσπάθειες των εργαζομένων να λυθούν αυτά τα προβλήματα με την δ/νση του καταστήματος, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις. Η απάντηση της μητρικής SPEEDEX και του κ. Αγοράνου (να σημειωθεί, ότι στην περίπτωση του συναδέλφου Γεράσιμου Σταμίρη, ο οποίος απεβίωσε από καρδιακό επεισόδιο μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την εταιρεία, ο Αγοράνος κάλυψε απόλυτα τον υπεύθυνο ασφαλείας, λέγοντας “εγώ δεν πουλάω τους ανθρώπους μου”) ήταν να κλείσει το κατάστημα των Εξαρχείων και να διακινεί τις αποστολές μέσω κομματάδων και της εταιρείας ΑΙΟΛΟΣ, αδιαφορώντας για το μέλλον των εργαζομένων στο κατάστημα και την ασφάλεια των αποστολών.  Καλούμε την ΕΕΤΤ και το υπουργείο εργασίας να πάρει θέση για αυτή την κατάσταση.
Η πραγματική επιδίωξη της SPEEDEX είναι το χτύπημα του σωματείου και των εργαζομένων που διεκδικούν ενόψει της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς.
Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σχεδόν σε όλα τα franchise της SPEEDEX, απλήρωτη ανασφάλιστη εργασία και άθλιες συνθήκες δουλειάς.
Δεν θα επιτρέψουμε το κατάστημα της SPEEDEX Εξαρχείων να γίνει άλλο ένα παράδειγμα, σαν αυτά που συμβαίνουν συχνά στον κλάδο μας, εταιρείες να κλείνουν σε ένα βράδυ για να ανοίξουν την άλλη μέρα με καινούργια επωνυμία με σκοπό να χαθούνε δεδουλευμένα, εισφορές στο ΙΚΑ και δικαιώματα των εργαζομένων.

ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ Η΄ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ.

Δημοφιλεις αναρτησεις