ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜ.ΜΕΤ.



   Ο Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. βρίσκεται αλληλέγγυος δίπλα στον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΒΙΟΜ.ΜΕΤ.), που παλεύουν για την επαναλειτουργία της επιχείρησης κάτω από έλεγχο και διοίκηση των ίδιων των εργαζομένων.
   Απλήρωτοι από το Μάιο του 2011 και έχοντας καταφύγει σε επίσχεση εργασίας με μεγάλα
βιοποριστικά προβλήματα οι εργαζόμενοι στην άλλοτε κερδοφόρα ΒΙΟΜ.ΜΕΤ. (θυγατρική του κολοσσού ΦΙΛΚΕΡΑΜ JOHNSON ΑΕ) μάχονται να ζωντανέψουν την επιχείρηση παραγωγής δομικών υλικών και μάλιστα υπό τη δική τους διεύθυνση, μέσα από μια μορφή αυτοδιαχείρησης. Άλλωστε εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους λειτουργούν συλλογικά και συναποφασίζουν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις τους, ανοίγοντας το δρόμο για πιο αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
  ¨Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνιζόμαστε για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων.  ........  . Αγωνιζόμαστε να κάνουμε πράξη ότι εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς τα αφεντικά! Αγωνιζόμαστε να αποδείξουμε πως αν δε μπορούν αυτοί εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς και θα το καταφέρουμε! ¨   Αυτά είναι τα ακριβή λόγια των ίδιων των εργαζομένων της ΒΙΟΜ.ΜΕΤ. και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω απ` τα αιτήματά τους αμαχητί. Αιτήματα που γεννήθηκαν μέσα απ` την αναγκαιότητα για διασφάλιση του ίδιου τους του μέλλοντος (τόσο εργασιακού όσο και διαβίωσης). Σε μια εποχή που τάζει και προβλέπει απολύσεις, μισθούς πείνας και κοινωνική εξαθλίωση οι συνάδελφοι εργαζόμενοι κατέλαβαν και περιφρουρούν το εργοστάσιο στην Καλαμαριά ως λύση για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα τους. Παρ`όλες τις προφανής δυσκολίες που παρουσιάζει το παραπάνω εγχείρημα, θα πρέπει να έχει την πλήρη στήριξη όλων μας.  


                                                 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοφιλεις αναρτησεις