ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗ SPEEDEX ΤΟΥ ΦΟΥΡΛΗ ;



Ο Υ Τ Ε   Ν Α   Τ Ο   Σ Κ Ε Φ Τ Ε Σ Τ Ε  !
  
                                                                                                                                                Αθήνα 4/12/2012
         Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες
   Η SPEEDEX μέσα στο κλίμα εκτεταμένης τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο, με τις πλάτες της ξένης και της εγχώριας Τρόικας , επιτίθεται πλέον ανοιχτά και συστηματικά κατά των ίδιων των υπαλλήλων της εταιρείας. Συγκεκριμένα στις 21/11/`12 σε συνάντηση με το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων της speedex , η διοίκηση δήλωσε ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει 50 απολύσεις μέσα στο χρονικό διάστημα από το Νοέμβρη του 2012 έως και τους πρώτους μήνες του 2013, επικαλούμενη περικοπές λόγω πτώσης του τζίρου.

Στέκεται δηλαδή η εταιρεία στην πτώση τζίρου μιας χρονιάς ,αποκρύπτοντας όμως πως τα τελευταία 10 χρόνια αυτοί οι τζίροι την κρατούσαν στην τρίτη θέση κερδοφορίας στο χώρο της ταχυμεταφοράς, με κατά μέσο όρο ανά έτος περίπου 40 εκατ. € ,και με τα αντίστοιχα φράγκα να μπαίνουν κάθε χρόνο στις τσέπες του κ. Φουρλή και του ομίλου του, μέλος του οποίου είναι και η SPEEDEX. Ενημερώνουμε τους  κ.κ.  Αγοράνο (διευθύνοντα σύμβουλο) και Γιαννίκη (οικονομικό διευθυντή) , ότι τα δηλωμένα κέρδη του Φουρλή για το διάστημα 2005 - 2011 ήταν περίπου στο ΜΙΣΟ  δισεκατομμύριο  €. Εκεί θα έπρεπε να απευθυνθείτε κύριοι της μητρικής SPEEDEX προκειμένου να καλύψετε τις μικροχασούρες ενός και μόνου έτους. Προφανώς και δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο σας και τα συμφέροντα που εκπροσωπείτε. Γι `αυτό και δε μας κάνει εντύπωση που δε « σκεφθήκατε » να περικόψετε τους δικούς σας μισθούς, προκειμένου να βοηθήσετε την εταιρεία και τον όμιλο, όπως επίσης δε μας εκπλήσσει το γεγονός πως δε «σκεφθήκατε » να κόψετε από εξωτερικό συνεργάτη της SPEEDEX την εταιρεία ¨ΑΙΟΛΟΣ¨ ( του γνωστού και μη εξαιρετέου ¨κ¨. Μουλντή ¨πρόεδρου¨ του συλλόγου εργοδοτών, που διαλύθηκε αποφεύγοντας έτσι την υπογραφή κλαδικής σύμβασης ) . Τέλος προφανώς και δε σας ¨πέρασε απ` το μυαλό ¨ ότι αντί να απολύσετε τους συναδέλφους μας, θα μπορούσατε να σταματήσετε τη συνεργασία σας με εργολάβους και κομματάδες προκειμένου να σωθούν θέσεις εργασίας.
     Επειδή κύριοι διευθύνοντες της SPEEDEX όλα τα παραπάνω δεν τα «σκεφτήκατε» σας λέμε κι εμείς με τη σειρά μας , ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ για απολύσεις στη SPEEDEX , ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ για μειώσεις μισθών που είναι και το επόμενο δίλλημα που θα θέσετε στους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Συνάδελφοι , συναδέλφισσες , οι εργοδότες μπροστά στην απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς θέλουν ¨και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο¨, και τη δουλειά απ `το δημόσιο Ταχυδρομείο και μισθούς 500 ευρώ για μας στην καλύτερη περίπτωση. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ .Όπως δεν τους αφήσαμε στην ACS , που η εταιρεία ζήταγε μειώσεις μισθών έως και 20% προκειμένου να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση και με τον κοινό αγώνα που αναπτύχθηκε μεταξύ του κλαδικού και του επιχειρησιακού σωματείου, με κορύφωση τις απεργιακές κινητοποιήσεις τον Ιούνιο του `12 υπογράφτηκε σύμβαση που κρατάει τους μισθούς σε υψηλό επίπεδο, ενάντια στις προσδοκίες της εταιρείας. Όπως στη Γενική Ταχυδρομική που οι ανταγωνιστές της, ACS και SPEEDEX προσπάθησαν να την κλείσουν με προφανή οφέλη, πατώντας πάνω στα χρέη που είχε συσσωρεύσει απέναντι στο κράτος η ανεύθυνη, ιδιόρρυθμη και ντεμεκ αντιμνημονιακή εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής την οποία πολύ θα τη βόλευε η ¨θυματοποίηση¨ της με το κλείσιμο της εταιρείας από τους ανταγωνιστές της και το πέρασμα του πελατολόγιου σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ενδεχόμενο κλείσιμο της Γενικής Ταχυδρομικής θα έριχνε 2500 ειδικευμένους εργαζόμενους στην επιλογή ή ταμείο ανεργίας ή μισθό 500 ευρώ στις υπάρχουσες εναπομείνασες εταιρείες. Με τον υποδειγματικό αγώνα που αναπτύχθηκε απ `το σωματείο εργαζομένων της Γενικής Ταχυδρομικής ΣΕ.ΓΕ.ΤΑ και με την στήριξη του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. , η εταιρεία έμεινε ανοιχτή ενάντια στα σχέδια μνημονιακών και ¨αντιμνημονιακών¨ εργοδοτών. 

     Όπως δεν τους αφήσαμε σε ACS και Γενική Ταχυδρομική έτσι δε θα τους αφήσουμε ούτε στη SPEEDEX ούτε και πουθενά να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους.





     Με απεργιακούς αγώνες , με αποκλεισμούς στους χώρους δουλείας και με σύμμαχό μας την κοινωνία θα τους σταματήσουμε !



·         ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ SPEEDEX

·         ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

·         ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

·         ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
·         ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Δημοφιλεις αναρτησεις