ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (Ρισβάν Αχμέντ)

-->
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε την απόλυση του συναδέλφου μας Ρισβάν Αχμέντ ως παράνομη και καταχρηστική, η οποία έγινε στης 18\08\08 από το κατάστημα ετοίμου φαγητού που εργαζόταν, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στην εν λόγου επιχείρηση ως διανομέας φαγητού(delivery), μέχρι που του ζητήθηκε να αλλάξει πόστο και να εργαστεί ως καθαριστής τουαλέτας και λαντζιέρης, πράγμα που δεν προέκυπτε από την σύμβαση που είχε υπογράψει.
Η άρνηση του συναδέλφου Ρισβάν Αχμέντ είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ, εδώ πρέπει να τονίσουμε πως ο συνάδελφος δούλευε περίπου ένα χρόνο χωρίς ρεπό, και χωρίς να του έχουν καταβληθεί ποτέ οι οικονομικές απολαβές του νυχτερινού ωραρίου και των αργιών.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά απειλήθηκε πως αν συνεχίσει να απαιτεί το αυτονόητο δηλαδή την αποζημίωση του, το πρώην αφεντικό του θα φροντίσει να τον απελάσει στο Πακιστάν που είναι η χώρα καταγωγής του.
Το αφεντικό όμως δεν ζύγιασε καλά την κατάσταση και αυτό γιατί ο συνάδελφος δεν είναι μόνος του αλλά έχει ήδη στο πλευρό του εργατικά και συνδικαλιστικά σχήματα, σχέση με Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών και έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας που έχει ορίσει ως ημέρα της τριμερής συζήτησης την 29\09\08.
Δηλώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον Ρισβάν Αχμέντ μέχρι να δικαιωθεί μας δίνεται η ευκαιρία να σταματήσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία ειδικά στο εν λόγο μαγαζί αλλά και να στείλουμε το μήνυμα γενικά στα αφεντικά ότι οι καιροί που αυθαιρετούσαν και δεν υπήρχε ούτε αντίσταση ούτε αλληλεγγύη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων στις ταχυμεταφορές καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18\09\08 και ώρα 20.30,Αχαρνων 373-375 έξω από το κατάστημα που εργαζόταν ο συνάδελφος Ρισβάν Αχμέντ.
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ
- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
- Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ταχυμεταφορές

Δημοφιλεις αναρτησεις