ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε καθυστερήσεις μισθοδοσίας στην GOLD MAIL AE-L.COURIER ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ. Στην αρχή οι καθυστερήσεις αυτές κυμαίνονταν σε διάστημα 5-10 ημερών μέχρι που φτάσαμε στην παρούσα κατάσταση στην οποία ως εργαζόμενοι έχουμε να πληρωθούμε για τουλάχιστον δύο μήνες (υπάρχουν συνάδελφοι που είναι απλήρωτοι από Σεπτέμβρη).
Παρά την ρητή δέσμευση της εταιρείας στην Επιθεώρηση Εργασίας , ακόμα και εργαζόμενοι που έχουν αποχωρήσει εδώ και μήνες , δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους.
Έχουμε προσφύγει τρεις φορές στην Επιθεώρηση Εργασίας και παρά την συμφωνία μας για ενός μηνός καθυστέρηση προκειμένου να στηρίξουμε την επιχείρηση, ούτε αυτό τηρήθηκε.
Εκτός από την μεσολάβηση της Επιθεώρησης Εργασίας επιδιώξαμε επανειλημμένα συνάντηση με τον ιδιοκτήτη κ. Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο για να λυθεί το ζήτημα της μισθοδοσίας που από ένα σημείο και μετά είχε γίνει για εμάς κρίσιμο ζήτημα επιβίωσης. Σε όποιες από αυτές τις προσπάθειες δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας, παρά την προφορική του διαβεβαίωση μπροστά στο σύνολο των εργαζομένων για την τήρηση της ημερομηνίας πληρωμής, αυτές οι δεσμεύσεις ποτέ δεν τηρήθηκαν.
Αντίθετα, η απάντηση της εταιρείας προς τους εργαζομένους ήταν η προσπάθεια απόλυσης συναδέλφου-εκλεγμένου μέλους του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α.(κλαδικού σωματείου στις ταχυμεταφορές αττικής) που όταν αποκρούστηκε, όπως ήταν φυσικό, ως παράνομη, στράφηκε εναντίον δύο άλλων συναδέλφων που αποτελούσαν «εύκολους στόχους», ενός μετανάστη και ενός εργαζομένου λίγους μήνες πριν την συνταξιοδότηση. Κάτω από την πίεση και τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων και με την συμπαράσταση του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. αυτές οι απολύσεις ανακλήθηκαν.
Έχοντας εξαντλήσει λοιπόν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με την εταιρεία και μην έχοντας άλλη επιλογή, από τις 21/2 προχωράμε σε επίσχεση εργασίας ως έσχατο μέσο διασφάλισης των δικαιωμάτων και των δεδουλευμένων μας.
Στην προσπάθεια μας αυτή ως εργαζόμενοι, μέλη του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν σε όποιες άλλες κινητοποιήσεις κριθούν αναγκαίες για την δικαίωση του αγώνα μας. Τέλος καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 23/2 και δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όσους αντιστέκονται


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ GOLD MAIL A.E-L.COURIER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.

Δημοφιλεις αναρτησεις