Κινητοποιήσεις στην ACS

-->
Κινητοποιήσεις στην ACS
09.01.08
Στις αρχές του φθινοπώρου ιδιοκτήτης του πρακτορείου της ACS στην πλατεία Βάθης θέλησε να πουλήσει την επιχείρηση του. Την οποία και κοστολόγησε για κάμποσες χιλιάδες ευρώ που μαζί με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων το συνολικό ποσό ανέβηκε σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η κεντρική ACS σκεφτόμενη και το δικό της όφελος μεσολάβησε ώστε να βρεθεί αγοραστής.
Οκαινούριος αγοραστής και η κεντρική εταιρεία «ανέλαβαν» να μειώσουν το κόστος αφαιρώντας το «βάρος» των αποζημιώσεων των συναδέλφων και βέβαια και του συνόλου των δικαιωμάτων τους που απέρρεαν από την προϋπηρεσία τους. Με διάφορα αστεία επιχειρήματα, όπως ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαδοχής της επιχείρησης (στη διαδοχή επιχείρησης ο νέος εργοδότης επωμίζεται και τα δικαιώματα των εργαζομένων), όπως ότι αγοράζεται η περιοχή και όχι η επιχείρηση, ότι όποιος δεν «παραιτηθεί» θα απολυθεί και δεν θα μπορέσει να ξαναδουλέψει σε κανένα πρακτορείο της ACS! Ένας ωμός εκβιασμός που δείχνει ότι η κεντρική εταιρεία και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων έχουν κοινή πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους της εταιρείας. Τέλος, με την αόριστη φήμη ότι όσοι ακολουθήσουν θα πάρουν μεγαλύτερο μισθό από πριν χωρίς ωστόσο η εταιρεία να δεσμεύεται σε κάτι, αφού όσα λέγονταν απευθύνονταν ατομικά σε κάθε συνάδελφο ακολουθώντας τη γνωστή τακτική τού διαίρει και βασίλευε.
Οι συνάδελφοι (διακινητές, συσκευαστές, μηχανογράφηση, οδηγοί αυτοκινήτου, οδηγοί δικύκλου, ρεσεψιονίστ, τηλεφωνήτριες) στράφηκαν για βοήθεια στο επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων της ACS (υπάρχει από το 1992) και στο κλαδικό σωματείο στη συνέλευση βάσης εργαζομένων οδηγών δικύκλου. Οργανώθηκε συζήτηση παρουσία μελών των δύο σωματείων με πολύ μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων από το κατάστημα της πλατείας Βάθης. Όπου και ενημερώθηκαν για την ισχύουσα εργασιακή νομοθεσία, τα δικαιώματά τους και πώς μπορούν να τα υπερασπίσουν. Τόσο κινηματικά όσο και δικαστικά αν χρειαστεί. Επιπλέον το κλαδικό σωματείο κυκλοφόρησε και διένειμε προκήρυξη για το θέμα.

Τελικά ο εργοδότης κατέβαλε τη μισή αποζημίωση θορυβημένος από τον κίνδυνο αντιδράσεων των εργαζομένων. Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει δύο πράγματα. Πρώτον ότι η έλλειψη επιτροπής εργαζομένων ή ακόμα καλύτερα συμβουλίων εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς αποδεικνύεται κρίσιμη ώστε γρήγορα και αποτελεσματικά να απαντιέται η επιθετικότητα της εργοδοσίας. Δεύτερον αναδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά ταχυδρομεία αρχίζουν σιγά σιγά να προβάλλουν τις συλλογικές αντιστάσεις τους παρακάμπτοντας κάθε ειδών διαχωρισμούς (ειδικότητας, εθνικότητας κ.λπ.). Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στην απεργία της 12ης Δεκέμβρη για το ασφαλιστικό η εργοδοσία της ACS πήρε ένα καλό μάθημα και μια πρώτη γεύση των διαθέσεων των εργαζομένων απέναντι στις μεθοδεύσεις της, καθώς το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία άγγιξε το 70%.
Αυτό που χρειάζεται είναι συντονισμός των αντιστάσεων από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε πραγματική βελτίωση των μισθών μας, των συνθηκών εργασίας και προστασία των δικαιωμάτων μας.

Σ.Ε.

Δημοφιλεις αναρτησεις