ΑCS: Αύξηση πωλήσεων 8% και κέρδη προ φόρων 33% για το 2007

-->
ΑCS: Αύξηση πωλήσεων 8% και κέρδη προ φόρων 33% για το 2007
3/4/2008
10:46
Εξαγωγή σε μορφή Text ...
-->
Του Φώτη Φωτεινού

Ικανοποιητική αύξηση μεγεθών παρουσίασε, σύμφωνα με στελέχη της ταχυδρομικής αγοράς, η ACS Courier για το 2007. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις, σε επίπεδο ομίλου της ACS, ανήλθαν σε 81 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8% σε σχέση με το 2006, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 33%, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (ΔΛΠ).

Το 2006 οι πωλήσεις της ACS ήταν 75 εκατ. ευρώ και το 2005 67 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων 3 εκατ. ευρώ το 2006 και 1,5 εκατ. ευρώ το 2005.

Πρώτος σταθμός επέκτασης για εφέτος τα Σκόπια

Στην αγορά των Σκοπίων πρόκειται να εισέλθει, εντός του έτους, η ACS Courier, η οποία διατήρησε -και την περυσινή χρονιά- την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών.

Μετά την αγορά των Σκοπίων, η εταιρεία σχεδιάζει την επέκτασή της στη Σερβία και τη Ρουμανία, χώρες οι οποίες δεν έχουν αναπτυγμένο δίκτυο ταχυμεταφορών.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η επέκταση στις βαλκανικές χώρες θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την υπάρχουσα δραστηριότητα στην Αλβανία και τη Βουλγαρία, σε συνάρτηση πάντοτε με τις δραστηριότητες της μητρικής εταιρείας, της Info – Quest, στις ανωτέρω χώρες.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει, μέσω αντιπροσώπων, 300 καταστήματα στην Ελλάδα, στα οποία -αν προστεθούν τα αντίστοιχα της Αλβανίας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας- τότε υπερβαίνουν τα 350, ενώ διαθέτει 10 κέντρα διαλογής και διαμεταφόρτωσης σε όλη την Ελλάδα.

Όπως και οι λοιπές εταιρείες του κλάδου, η ACS προχωρά στην ανακαίνιση του συνόλου των καταστημάτων της, ενέργεια η οποία εκτιμάται ότι θα έχει υλοποιηθεί αρχές του 2009. Όσον αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών της, ήδη πραγματοποιούνται συνεχείς αναβαθμίσεις στο μηχανογραφικό και πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας.

Ετησίως, η εταιρεία διακινεί περισσότερες από 13 εκατ. αποστολές, εξυπηρετεί 15 χιλιάδες προορισμούς εντός Ελλάδος, ενώ διαθέτει 1.500 μεταφορικά μέσα διανομής (ΦΙΧ και δίκυκλα) και 3.000 εξειδικευμένα άτομα στελεχιακό δυναμικό.

Δημοφιλεις αναρτησεις