ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ SPEEDEX

-->
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι-ισσες,
Η Γ.Σ. στην οποία καλεί το σωματείο μας στις 11/05/2008 γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τα συμφέροντά μας ως εργαζόμενοι. Η Ε.Κ.Ε. στις Ταχυμεταφορές πιστεύει ότι πρέπει να συνεχίσουμε στο αγωνιστικό πνεύμα που χαρακτήρισε την τελευταία μας Γ.Σ, στην οποία υπενθυμίζουμε ότι αποφασίστηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις με συντριπτική πλειοψηφία. Γι` αυτό λοιπόν είναι απαραίτητη η μαζική συμμετοχή όλων μας.
Αποδείχτηκε ότι όταν κινούμαστε αγωνιστικά και με κοινή δράση οι εργοδότες τρομάζουν. Με τις επιλογές τους που είναι χτύπημα στην Σ.Σ.Ε., επέκταση του francaise, τρομοκρατία στις εξορμήσεις μας, καταστολή απεργιακών κινητοποιήσεων με την συμβολή των αστικών δικαστηρίων, επιβεβαιώνουν αυτό που η Ε.Κ.Ε. στις Ταχυμεταφορές τονίζει από καιρό. Ότι οι εργοδότες δεν συζητάνε και δεν θέλουν την ''εργασιακή ειρήνη'', όχι γιατί είναι κοντόφθαλμοι ή γιατί θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης για το γόητρό τους. Αλλά γιατί η απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς το 2013 σημαίνει franchise, απολύσεις, μείωση του εργατικού κόστους δηλαδή εξαθλίωση των εργατικών δικαιωμάτων και μισθών, οδηγώντας στην εξαφάνιση των Σ.Σ.Ε. και του συνδικαλισμού.
Η Ε.Κ.Ε. στις Ταχυμεταφορές λέει ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ, ούτε στην speedex ούτε αλλού. Γι` αυτό λοιπόν η Γ.Σ. είναι κρίσιμη. Είμαστε ένα κομμάτι των αντιστάσεων που αναπτύσσονται. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, συνδέοντας το δίκαιο αίτημα μας για πραγματικές αυξήσεις με την παράλογη αξίωση της speedex αε να θέλει να θεωρείται επιχείρηση κοινής ωφελείας και ταυτόχρονα την ανάδειξη του ελλιπούς νομοθετικού πλαισίου κάτω απο το οποίο γίνονται σήμερα τα franchise.
Στην συνολική τους επίθεση πρέπει να απαντήσουμε συνολικά, αγωνιστικά και ενιαία. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που θέλει και μπορεί να μας συμπαρασταθεί, το ΕΚΑ, η ΟΙΥΕ, το νεοϊδρυθέν ΣΕΥΤΕΑ, ο ΣΒΕΟΔ αλλά και μια σειρά από εργατικά σχήματα που ήδη συμπαραστέκονται στον αγώνα μας.
Συνάδελφοι-ισσες, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να περιφρουρήσουμε εδώ και τώρα το μεροκάματό μας ή να δεχτούμε την ανασφάλεια που θέλουν να μας επιβάλλουν, με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομική μας κατάσταση αλλά και την ίδια μας την αξιοπρέπεια.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΣΤΙΣ 11/05/2008 ΣΤΟ ΕΚΑ ΣΤΙΣ 10:30 πμ
Η ΑΞΟΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ
Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΑΘΗΝΑ 07/05/2008
Ενωτική Κίνηση Εργαζόμενων
στις Ταχυμεταφορές

Δημοφιλεις αναρτησεις