ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

-->
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Συνάδελφοι-ισσες, η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία. Είναι η μέρα που η εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της παγκόσμια.
Οι εργαζόμενοι έχουμε πάντα στη μνήμη μας τους συνάδελφους πρωτεργάτες στο Σικάγο και στη Σύρο το 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης το 1936. Αν και αυτές οι ημερομηνίες φαίνονται μακρινές τα αιτήματα που τις σημάδεψαν για οκτάωρο, αυξήσεις, αξιοπρεπή ζωή, αποδεικνύονται επίκαιρα και διαχρονικά.
Σε μια εποχή έκρηξης της παραγωγικότητας, που θα έπρεπε να σημαίνει ευημερία για την εργατική τάξη που παράγει όλο αυτό τον πλούτο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Απέναντι μας υπάρχουν ο ΣΕΒ, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, η ΕΕ, τα δικαστήρια, οι φούσκες των χρηματιστηρίων κλπ, που με αρχή το ασφαλιστικό επιτίθενται για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση του συνδικαλισμού.
Σε όλους αυτούς απαντάμε με την μαζική και δυναμική μας παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, στηριζόμενοι και εμπνεόμενοι από αυτό που είναι διαχρονικά το μοναδικό μας όπλο, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Ταυτόχρονα όμως πρέπει να είμαστε εκεί, για να δείξουμε τις προθέσεις μας απέναντι στους ‘‘ρεαλισμούς’’ της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Να υπενθυμίσουμε στους γραφειοκράτες συνδικαλιστές ότι η δύναμη βρίσκεται στα εκατομμύρια απεργών και στις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών, που στρίμωξαν κυβέρνηση-ΣΕΒ και όχι στις κυριλέ φωτογραφίες, και σοβαροφανείς διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες.
Ως εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι την επόμενη μέρα που η ΓΣΕΕ τα βρήκε με το ΣΕΒ σε επίπεδο ΕΣΣΕ, αυτό σήμανε την ολοκλήρωση της επίθεσης από τις εταιρείες acs και speedex προς τα επιχειρησιακά τους σωματεία, ότι δεν θα δώσουν αυξήσεις πέρα από αυτές που θα προκύψουν από τις κλαδικές συμβάσεις.
Είναι σαφές συνάδελφοι-ισσες, ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι εργοδότες θέλουν να πάρουν πίσω όλες τις κατακτήσεις μας. Ως Ε.Κ.Ε στις ταχυμεταφορές διοργανώσαμε το προηγούμενο διάστημα μια σειρά παρεμβάσεων στα σωματεία του χώρου μας, δίνοντας έμφαση στην κοινή δράση και τον συντονισμό των σωματείων ως απάντηση στις εργοδοτικές επιθέσεις.
Μ` αυτό το πνεύμα καλούμε τους συνάδελφους να διαδηλώσουν και την ημέρα της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας 10:30 πμ στο πεδίο του Άρεως.
Δεν υπάρχουν ΝΟΜΙΜΟΙ ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ αγώνες παρά
μόνο ΔΙΚΑΙΟΙ
ΑΘΗΝΑ 29/04/2008
Ενωτική Κίνηση Εργαζόμενων
στις ταχυμεταφορές

Δημοφιλεις αναρτησεις