ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

-->
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΘΗΝΑ 24/06/2010
ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ 7 ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Η επίθεση που θα βιώσουμε από τα νέα μέτρα, συν αυτά που βιώνουμε τώρα δεν έχουν προηγούμενο. Είναι καιρός και για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας, να απαντήσουμε σε αυτή την επίθεση με συλλογικό τρόπο, σε Σ.Ε.Β , ΔΝΤ , Ε.Ε , ΚΤΕ και κυβέρνηση, ότι το μέλλον και το παρόν μας ανήκουν και με αυτό τον τρόπο θα υπερασπιστούμε ότι έρχεται από το παρελθόν σε εργατικά δικαιώματα και νίκες, συν τις αξιώσεις που έχουμε τώρα, για μια πραγματικά καλύτερη ζωή.
Αυτό δεν είναι κάτι άπιαστο , δηλαδή η εργατική τάξη να στείλει στο κάδο των αχρήστων τα σχέδια που μας ετοιμάζουν τα αφεντικά. Το 8ωρο, το 5θήμερο , η Κυριακή αργία , ο μισθός , οι συλλογικές συμβάσεις κατακτήθηκαν με αγώνες , να αναφέρουμε πως το 2001 τα μέτρα Γιαννίτση για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση τα πήρε πίσω κάτω από τις αντιστάσεις των εργαζόμένων.
Έρχονται λοιπόν σήμερα όλοι αυτοί, που στα τόσα χρόνια έφτιαχναν νομοσχέδια για το ασφαλιστικό , εργασιακό, την παιδεία, την υγεία να μας που τι; Ότι όχι μόνο αποτύχανε αλλά και στην περίοδο αυτή κάποια λαμόγια έτρωγαν τα χρήματα τον ταμείων , οι τραπεζίτες έκαναν πάρτυ, οι μίζες έπαιρναν και έδιναν και έρχονται τώρα με το ΔΝΤ, ΝΑ ΜΑΖΈΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΑΛΛΆ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
Και ρωτάμε,
Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ που στην ουσία θα παίρνουμε για σύνταξη ένα ξεροκόμματο ,για να ζήσουμε αν θα προλάβουμε…θα λύση το πρόβλημα της ζωής μας;
Και για να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι _ ο πρώτος πυλώνας είναι μια σύνταξη που θα δίνετε βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, εκεί θα τελειώνει το ¨κοινωνικό κράτος¨ σε αυτό που θα λέμε από εδώ και πέρα ασφάλιση. Οποίος φυσικά έχει σπίτι , αυτοκίνητο κινητή και ακίνητη ιδιοκτησία καλύτερα να το ξεχάσει.
Ο δεύτερος πυλώνας είναι μια αναλογική σύνταξη που θα υπολογίζετε όπως και η ιδιωτικές , καμιά κρατική εγγύηση, με ταμεία καταληστευμένα, με άνοδο της ανεργίας, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πράγμα που σίγουρα θα ανεβάσει το φέσι που έχουν φορέσει ήδη στα ταμεία, είναι εμφανές η ληστρική συμπεριφορά που θα έχει αυτή η αναλογική σύνταξη που δεν θα φτάνει ούτε στο ένα τέταρτο μιας σημερινής.
Ο τρίτος πυλώνας έρχεται από το νόμο Ρέππα με τα λεγόμενα επαγγελματικά ταμεία, που δεν είναι άλλο από καθαρή μορφής ιδιωτικής ασφάλισης και δεν είναι υποχρεωτική.
Στη σύνταξη θα υπολογίζετε ο μέσος όρος όλου του εργατικού βίου και όχι των τελευταίων 5 χρόνων και σαν να μην έφτανε αυτό ρίχνουν και τον συντελεστή με τον όποίο αναπροσαρμόζονται οι ετήσιες αποδοχές που σημαίνει ότι έτσι πέφτει και ο μέσος όρος αυτών και μάλλον κόβετε η 13η και 14η σύνταξη.
Οι απολύσεις από 2% ανεβαίνουν στα 5%, ο πρώτος μισθός θα είναι στο 80% ενός σημερινού, χάνετε αυτό που λέμε η αλληλεγγύη των γενεών αφού σπάζει στα τρία ηλικιακά, εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά νομιμοποιείτε η παιδική εργασία και κυρίως καταργείται ο θεσμός της διαιτησίας που σημαίνει ότι καταργούνται οι συμβάσεις εργασίας, μειώνεται η αποζημίωση και δίνετε στον απολυμένο μετά από 6 μήνες και σε δόσεις αφού πρώτα έχει ειδοποιηθεί από το αφεντικό μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και όχι με τα σημερινά χρονικά δεδομένα.
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ότι δημιουργούν κρίση , για να μεγαλώσουν τα κέρδη των αφεντικών φυσικά πατώντας στην δικιά μας άγνοια , φόβο, ανασφάλεια.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 29/06/2010
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΤΕΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΜΑΡΝΗ 11:00 π.μ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ
- ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
- ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- 35ΩΡΟ , 5ΝΘΗΜΕΡΟ , 7ΩΡΟ
- STOP ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
- STOP ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
Το δ/σ του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α

Δημοφιλεις αναρτησεις