ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ SPEEDEX



Συναδέλφισσες-φοι
Στις 15/9 η Σπήντεξ προχώρησε στην απόλυση του συναδέλφου Οσμάν Μπαγντάντι, εργαζόμενου στην εταιρία εδώ και 12 χρόνια. Μέλος του επιχειρησιακού σωματείου, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΤΕΑ ,μέλος της πρώτης προσωρινής διοίκησης του κλαδικού σωματείου μας και υποψήφιος ανελλιπώς τόσο στις εκλογές του κλαδικού όσο και του επιχειρησιακού σωματείου.
Αιτία της απόλυσης η υποτιθέμενη “κακή χρήση  προσωπικών δεδομένων” μιας πελάτισσας .Συγκεκριμένα ο συνάδελφος επιχειρώντας να σβήσει τηλέφωνα εκτός ωραρίου ,από το αρχείο κλήσεων του κινητού του , που του έχει χορηγήσει η εταιρία  για επαγγελματική αλλά και προσωπική χρήση, πήρε κατά λάθος 2 πελάτες τηλέφωνο χωρίς να υπάρξει συνομιλία, γεγονός που αποδεικνύεται και από την διάρκεια των ελάχιστων δευτερολέπτων των κλήσεων.
       Αυτό στάθηκε αφορμή για να χάσει μετά από 12 χρόνια την δουλεία του!
Η ακραία αυτή απόλυση  δεν είναι τυχαία , η σπήντεξ επιχειρεί ένα νέο γύρο απολύσεων  συνεχίζοντας την τακτική του 2014 όταν προσπάθησε να απολύσει δεκάδες  εργαζόμενους. Παρά το γεγονός ότι στα 2 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει η εταιρία έχει αυξήσει τα κέρδη της και έχει φτάσει να διακινεί περίπου 20.000 αποστολές την μέρα.
Στα  francaise καταστήματα της σπήντεξ η κατάσταση είναι  απαράδεκτη. Μαύρη και ανασφάλιστη εργασία ,10 και 12 ώρες απασχόληση χωρίς να καταβάλονται οι υπερωρίες, καθυστερήσεις στην μισθοδοσία, απλήρωτα Σάββατα, μισθοί πείνας 500 -600 ευρώ .Το σκηνικό συμπληρώνει το απαράδεκτο καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας  ειδικά στο κέντρο διαλογής της εταιρίας.
Αν η σπηντεξ αξιοποιεί την κρίση και τα μνημόνια  για να στήσει ένα νέο γύρο επίθεσης αντίστοιχο του Μαΐου του 2014 ,το κλαδικό σωματείο είναι έτοιμο να απαντήσει με νέο γύρο κινητοποιήσεων με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τόσο όσο αφορά την απόλυση του συναδέλφου όσο και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα francaise της εταιρίας.
Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου και όχι μόνο, πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι αντιστάσεις μας.
Κορύφωση των οποίων είναι οι προσπάθειες του ΣΕΤΤΕΑ για υπογραφή κλαδικής σύμβασης, χαιρετίζουμε την  προσπάθεια για την πρώτη υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης του σωματείου εργαζομένων γενικής ταχυδρομικής (ΣΕΓΕΤΑ), που θα έρθει να προστεθεί στις υπάρχουσες επιχειρησιακές συμβάσεις της Acs και Σπήντεξ αλλά και στις πολλές ανακλήσεις απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει το ΣΕΤΤΕΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επίσης η τακτοποίηση ενσήμων 2 χρόνων στους εργαζόμενους του καταστήματος της acs αμπελοκήπων , η καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της γενικής ταχυδρομικής Ζωγράφου, Αγ. Παρασκευής και Πειραιά από την εποχή που αυτά τα 3 καταστήματα ήταν  francaise.


 Με την ίδια δυναμική το ΣΕΤΤΕΑ θα οργανώσει κινητοποιήσεις για την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου αλλά και μια σειρά καταγγελιών στις επιθεωρήσεις εργασίας και στο ΙΚΑ για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα francaise καταστήματα της σπηντεξ.

                                              ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ   ΚΛΑΔΙΚΗΣ   ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΝΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ  FRANCAISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ  FRANCAISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Δημοφιλεις αναρτησεις