Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων στην SPEEDEX
Αθήνα 07/5/2019

Γιατί δεν κατεβάζουμε ψηφοδέλτιο στις ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ SPEEDEX 2019

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας στο κέντρο της Αθήνας σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ!
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, εκλέχθηκαν ως Πρόεδρος και Γραμματέας της διαδικασίας οι εργαζόμενοι Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και Μαρίνα Γεωργιάδου.
Με την έναρξη της διαδικασίας και αφού ανακοινώθηκαν τα θέματα απολογισμών και οι διαδικασίες εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής και οργάνων αντιπροσώπευσης, ο συνάδελφος Γιώργος Παπαδημητρίου ζήτησε το λόγο για να προτείνει άλλο ένα θέμα στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων:
Να αποφασίσουν οι συνάδελφοι με απλή ψηφοφορία (με ανάταση χεριών) την επανεγγραφή της συναδέλφισσας Λίτσας Γιακάλου ως μέλος του σωματείου.
Η διαδικασία προβλέπεται από το καταστατικό του σωματείου αλλά και από τον νόμο 1264. Χρονικά θα απασχολούσε την Γενική συνέλευση το πολύ 10 λεπτά ακόμη και αν χρειαζόταν να γίνει καταμέτρηση.
Ο λόγος που ανάγκασε την Λίτσα να τεθεί στην Γενική Συνέλευση το θέμα της επανεγγραφής της είναι η προκλητική αδιαφορία μερίδας του απερχόμενου Δ.Σ. του σωματείου και κυρίως του Πρόεδρου Ηλία Κανάκη. Έως σήμερα, η συναδέλφισσα έχει υποβάλει προς το Δ.Σ. πολλές φορές και εγγράφως το αίτημα της για την επανεγγραφή της στο σωματείο.
Η τελευταία προσπάθεια της ήταν στις 17/4/2019. Τότε η Λίτσα πήγε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. και ζήτησε πάλι το έντυπο «αίτηση εγγραφής» για να το συμπληρώσει και καταθέσει στο Δ.Σ. σύμφωνα με το καταστατικό. Αρχικά της είπαν: «κάνε αίτηση για να πάρεις την «αίτηση εγγραφής» και δεν της έδωσαν καν το έντυπο! Σε ένα λευκό χαρτί συμπλήρωσε μόνη της το αίτημα της και όταν ρώτησε πότε περιμένει την απάντηση τους, της απάντησαν αντικαταστατικά: «είμαστε απερχόμενο Δ.Σ., δεν μπορούμε να αποφασίσουμε… τώρα». Ήταν φανερό πως για άλλη μια φορά το Δ.Σ. «πετούσε την μπάλα στην εξέδρα» σε σχέση με την συναδέλφισσα Λίτσα ακόμη και με την επανεγγραφή της στο σωματείο!
Προφανώς έτσι ήθελαν να την τιμωρήσουν σήμερα που δεν τους άκουσε τότε. Όταν για την σεξουαλική παρενόχληση του πρώην προϊσταμένου της Παναγιώτη Αλεξόπουλου της λέγανε ως «Διαιτητές»: «Τα βλέπεις Λίτσα; Δε βγάζεις άκρη… Μην το συνεχίζεις κ.τ.λ.» και τελικά η Λίτσα έκανε μήνυση στο παραπαίδι του τότε Δ/τος Συμβούλου της εταιρείας. Ο Αγοράνος από τότε είχε δώσει το στίγμα: «Ένα… καμάκι ήταν τέλος πάντων!». Ο κανάκης σήμερα συνέχισε με την γραμμή «ας μην ξεγραφόσουν από το σωματείο».
Τελικά με διαδικαστικές κομπίνες και ευτελισμό του καταστατικού και του συνδικαλισμού κατάφερε να ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΠΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ η επανεγγραφή ως μέλος της εργαζόμενης που στάθηκε δυναμικά απέναντι στην παρενόχληση χυδαίων στελεχών, της διοίκησης της εταιρείας αλλά και απέναντι στην στάση Πόντιου Πιλάτου μερίδας του Δ.Σ..

Ποιο λόγο είχε και τα έκανε όλα αυτά ο παναγοπουλικός αυτοκράτορας του σωματείου; Να παρεμποδίσει την Λίτσα Γιακάλου και τον Γιάννη Παπαδόπουλο να είναι υποψήφιοι στις εκλογές 2019.
Εκμεταλλεύτηκε ένα αίολο όρο του καταστατικού: «οι υποψηφιότητες καταθέτονται 4 ημέρες πριν την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο απερχόμενο Δ. Σ. του σωματείου» και όχι στην αρμόδια για τέτοια θέματα Εφορευτική Επιτροπή.
Έτσι όταν κατατέθηκε στις 2/5/2019 το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων με τα ονόματα της Λίτσας και του Γιάννη, ενημερώθηκε για την πρόθεση τους και οργάνωσε το σχέδιο της διαδικαστικής κομπίνας και αθλιότητας.
ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΛΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 14 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣE ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ.  
Γι αυτό δεν απαντούσε στα αιτήματα επανεγγραφής τους, ειδικά το τελευταίο διάστημα.
Γι αυτό δεν δέχτηκε να μπει σε ψηφοφορία στην Γ.Σ. η επανεγγραφή ούτε καν της Λίτσας.

Καταγγέλλουμε τον καραγεωργοπουλικό – κανακισμό για σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας όταν με διαδικαστικές κομπίνες δεν ξαναγράφει μέλος εργαζόμενη που είχε το σθένος να διεκδικήσει μόνη της το δίκιο της σε δικαστήριο για σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε στη δουλειά της.

Δεν νομιμοποιούμε με ψηφοδέλτιο εκλογές που βασίστηκαν σε αντικαταστατικές και φασίζουσες πρακτικές. Παρεμβαίνουμε στις εκλογές και στην συνδικαλιστική δράση στην εταιρεία με δράσεις και πράξεις και χωρίς τις «καρέκλες» του λερωμένου συνδικαλισμού.

Δημοφιλεις αναρτησεις