ΓΣεπτεμβρίου 48 β Αθήνα, 10433    settea.blogspot.gr/
mail:
mailtosettea@yahoo.gr    https://el-gr.facebook.com/ΣΕΤΤΕΑ
                                                   
                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                 
 Αθήνα 10/7/2019  
Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι,
Οι σημερινές κινητοποιήσεις, για την σχεδιασμένη προς παραδειγματισμό απόλυση του συναδέλφου Κώστα Κατσάνου από το υποκατάστημα Ζωγράφου της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ, ήταν μαζικές και δυναμικές κόντρα στον καύσωνα, την τρομοκρατία και την πολιτική συγκυρία. Συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι του υποκ/τος Ζωγράφου και οι περισσότεροι του αντίστοιχου της Γλυφάδας αποδεικνύοντας ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν κριτήρια και όχι υποκειμενισμούς όπως τα στελέχη.
Αντιπροσωπευτικά συμμετείχαν συνάδελφοι από τα περισσότερα τμήματα και υποκαταστήματα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ αλλά και από όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Στην διάρκεια των 8 ωρών, παραβρέθηκαν συνολικά 150 εργαζόμενες και εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων και ωραρίων.
Αυτή ήταν ή πρώτη αντίδραση μας. Στα πλαίσια της λογικής επιλέξαμε να έχει τοπικό και ήπιο χαρακτήρα. Με τετράωρες στάσεις εργασίας και περιφρούρηση τους στο τοπικό κατάστημα.
Η δουλειά μας χαρακτηρίζεται από την εντατικοποίηση, τις αντιξοότητες κόντρα σε καιρικές και καθημερινές δυσκολίες. Μετά και την ειλικρινή στάση του συντονιστή - διακινητή, το αίτημα μας για την ανάκληση μιας υπερβολικής απόλυσης ενός οδηγού δικύκλου ασφαλώς και είναι λογικό.
Όμως η εταιρεία αντί να ανακαλέσει την απόλυση, εμφανίζεται κυνική και με σχεδιασμούς που τσαλαπατάνε τους νόμους, την λογική και τελικά την σημαντική ανάγκη για εργασία.
Η διοίκηση της ΓΕΝΙΚΗΣ εμφανίζεται να ξεχνά το 2012, τότε που νέο-φιλελεύθερες κυβερνήσεις μαζί με τις διοικήσεις της ACS του Φέσσα, της SPEDEEX του Φουρλή και της ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛ.ΤΑ. του Ταρλαγιά επιχειρηματολογούσαν προσπαθώντας να την κλείσουν. Ταυτόχρονα σήμερα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με πρακτικές λοκάουτ επιχειρώντας να αναβιώσει ξεπερασμένες σκοτεινές πρακτικές σκληρής εργοδοσίας. 
Μήπως οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις άνοιξαν άλλες «ορέξεις» στην ΓΕΝΙΚΗ και τελικά κάποιοι θεωρούν ότι η τωρινή συγκυρία προσφέρεται για την τρομοκράτηση των εργαζομένων της; Λίγη υπομονή και κατανόηση έχουν επιδείξει οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους έως σήμερα;
Αντί λοιπόν να ανακαλέσει μια άδικη και υπερβολική απόλυση ενός εργαζόμενου της στην πρώτη γραμμή παραγωγής, απειλεί με … κλείσιμο του υποκαταστήματος την επόμενη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Έτσι θέλει να σπείρει την τρομοκράτηση: συνδικαλισμός και δίκαια αιτήματα τιμωρούνται. Στόχος, να ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ στην ΓΕΝΙΚΗ.
Η τρομοκράτηση στόχο έχει και άλλες κατακτήσεις της συνδικαλιστικής δράσης του κλάδου μας. Στην Γλυφάδα «επιστημονικά» στελέχη της ΓΕΝΙΚΗΣ «εξήγησαν με ατομικά σεμινάρια» σε αρκετούς συναδέλφους πως το μέλλον της ταχυδρόμησης είναι η εργασία με αυτοκίνητο. Μετά από την διεκδίκηση του ΣΕΤΤΕΑ και των προτάσεων μας για τον κλάδο, έγινε δια νόμου υποχρεωτική η αποζημίωση για τα ιδιωτικά μηχανάκια των courier με 97€, χωρίς να μπορούν να συμψηφιστούν με έξοδα βενζίνης. Προφανώς σήμερα αυτό είναι το σχέδιο αντίδρασης της ΓΕΝΙΚΗΣ: Το υποκατάστημα Γλυφάδας θα δουλεύει μόνο με αυτοκίνητα! Απειλώντας και άλλα καταστήματα με τον νέο «σχεδιασμό».
Εμείς λέμε να ετοιμάζονται οι «επιστήμονες» να βρεθούν και τα χρήματα για την κάλυψη του κόστους αναβάθμισης των αδειών οδήγησης και των μισθών των συναδέλφων, οι οποίοι ασφαλώς διατηρούν το δικαίωμα της σύμφωνης γνώμης τους.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης με υπερβολικές προτάσεις και κινήσεις είναι φτηνά κόλπα που τελικά δεν γυρίζουν το ποτάμι πίσω.
Συνάδελφοι με σοβαρές προτάσεις και αγωνιστικότητα βελτιώνουμε τις ζωές μας.
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε ως σήμερα. Η συνδικαλιστική δράση και η ύπαρξη των σωματείων είναι ο μοχλός για ότι θετικό κερδήθηκε. Η υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. διασφαλίζει το μέλλον και την ζωή μας.       

Απαιτούμε άμεσα την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου Κώστα Κατσάνου.

Αγωνιστικά, το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α.

Δημοφιλεις αναρτησεις