ΓΣεπτεμβρίου 48 β Αθήνα, 10433    settea.blogspot.gr/
mail:
mailtosettea@yahoo.gr    https://el-gr.facebook.com/ΣΕΤΤΕΑ
                                                   
                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                         
 Αθήνα Παρασκευή 12/7/2019  
Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι,
Μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 10/7 στο υποκ/μα Ζωγράφου, για την ανάκληση της απόλυσης του συνάδελφου Κώστα Κατσάνου, την Πέμπτη 11/7 από νωρίς το πρωί αποκαλύφθηκε το κακόπιστο σκεπτικό των στελεχών της ΓΕΝΙΚΗΣ. Με «σχέδιο» έξω από πλαίσια νόμου και λογικής και χωρίς καμία επίσημη έγγραφη ανακοίνωση, τιμωρούνται πελάτες, εργαζόμενοι και… η σωματειακή δραστηριότητα!
«Κλείσατε το υποκ/μα Ζωγράφου για 8 ώρες; Εμείς το κλείνουμε για την επόμενη μέρα (και… βλέπουμε;)».
Με βραδινά μηνύματα ειδοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι του υποκ/τος Ζωγράφου, πλην Κλέϊντι Ντίμα και Θοδωρή Νταραμάρα, ότι Πέμπτη πρωί οφείλουν να παρουσιαστούν για εργασία σε τρία άλλα υποκ/ματα! Στην Αγία Παρασκευή, στην Δάφνη και στην Αγίου Μελετίου.
Εκεί τους συναντήσαμε χθες από τις 8:00, καθώς συνεργεία μας μοίραζαν σε όλα τα υποκαταστήματα της ΓΕΝΙΚΗΣ, χθεσινή ανακοίνωση – ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις και τις εξελίξεις. Ο Νταραμάρας, ο Ντίμα, άλλος ένας οδηγός δικύκλου και τέσσερεις εργαζόμενες στην ρεσεψιόν και στην εσωτερική υποστήριξη, μη έχοντας άλλη ενημέρωση, παρουσιάστηκαν για δουλειά στου Ζωγράφου. Οι τρείς οδηγοί δικύκλου με έκπληξη άκουσαν από τον υπεύθυνο Απόστολο: «καθίστε και αν έρθουν πράγματα θα σας πούμε τι θα κάνετε»!
Διαμαρτυρήθηκαν και για κάθε ενδεχόμενο προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας να καταγγείλουν την μη παροχή εργασίας εκ μέρους της εταιρείας και τον απαράδεκτο σχεδιασμό εις βάρος όλων.
Τις αποστολές των τριών δρομολογίων τους, προφανώς οι σχεδιαστές, τις φόρτωσαν στους υπόλοιπους συναδέλφους που τους έστειλαν στα άλλα τρία υποκ/τα! Ασφαλώς και γνωρίζουν πολύ καλά τις συνδικαλιστικές ιδιότητες του Κλέϊντι και του Θοδωρή (ο άλλος συνάδελφος ήταν λάθος «συντονισμού»).
Έτσι το «σχέδιο» Ζωγράφου αποδείχθηκε ΒΙΖΕΓΚΡΑΝΤ. Απομόνωση, διαχωρισμός και σωφρονισμός. Για να σκεφτούν όλοι καλύτερα και χωριστά τι τόλμησαν να κάνουν προχθές! «Οι συνδικαλιστές δεν θα δουλέψουν και οι υπόλοιποι θα σκιστούν». «Κινητοποιήσεις; Σε μας; Αχάριστοι… θα δείτε»
Μα… οι πελάτες; «Γιατί, οι άλλες εταιρείες διακινούν όλες τις αποστολές; Και όσες διακινούν τις πάνε στην ώρα τους ή στη μέρα τους; Στο Internet μπες, να δεις τι λένε οι πελάτες».                    …στελέχη Ταχυμεταφοράς! Μα ποιοί είναι οι κύριοι σκοποί του επαγγέλματος σε σειρά; Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ και Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
Τότε γιατί γίνονται όλα αυτά; Τι φταίει; «Η συλλογική σύμβαση φταίει. Να τι φταίει.»          … στελεχιακό Χάος

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα αιτήματα μας σήμερα είναι τα αυτονόητα. Όσο κι αν βολεύει κάποιους ο αποπροσανατολισμός, οι δοκιμασίες, οι κακοί σχεδιασμοί και τα ψυχολογικά τεχνάσματα, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
Το δικαίωμα όλων μας στην εργασία, είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο.
Ανακαλώντας μέρος του κακού αρχικού σχεδιασμού τους, τελικά χθες μετά τις 13:15 ανατέθηκε έργο στους οδηγούς δικύκλου και εργάζονται κανονικά στο υποκ/μα Ζωγράφου και οι τρείς και σήμερα.
Και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στον νόμιμο χώρο εργασίας τους με ίση μεταχείριση. Είναι παράνομος ο σχεδιασμός – καψώνι σε εργαζόμενους, ως αντεκδίκηση συνδικαλιστικής δράσης. 
Επίσης καλούμε την εταιρεία και να ανακαλέσει την παράνομη, καταχρηστική και αχρείαστη απόλυση του συνάδελφου Κώστα Κατσάνου και να μην ρισκάρει την εργασιακή ειρήνη πειραματικά.
Το δικαίωμα όλων μας για την τακτοποίηση των όρων εργασίας και των αμοιβών μας, είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο σε συνθήκες ανάπτυξης του επαγγέλματος. Μόνο η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με κανόνες δίκαιους και αντίστοιχους της επαγγελματικής πραγματικότητας εξασφαλίζει τους εργαζόμενους.
Τέλος καλούμε την εταιρεία και να ανταποκριθεί με διάλογο και με τις προτάσεις της στα καλέσματα και στις προτάσεις βελτίωσης του επιχειρησιακού σωματείου ΣΕ.ΓΕ.ΤΑ..

Οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό σωματείο έχουν αποδείξει τις προθέσεις, το σκεπτικό και την κατανόηση του ρόλου τους στην επιχείρηση. Τα στελέχη της επιχείρησης ας αφήσουν και την διοίκηση να ανταποκριθεί στον ρόλο της.
Αγωνιστικά, το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α.

Δημοφιλεις αναρτησεις