ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

αρ. Απόφασης 6295/2008 μέλος Ε.Κ.Α. Ο.Ι.Υ.Ε

Γ' Σεπτεμβρίου 48 Β τ.κ. 104 33

settea.blogspot.gr/
mail:
mailtosettea@yahoo.gr

https://el-gr.facebook.com/ΣΕΤΤΕΑ

ΑΘΗΝΑ 4/10/2021

Συνάδελφοι –ισσες,

Η απόλυση των τριών συναδέλφων από το κατάστημα των Γλυκών Νερών που κλείνει για να μεταφερθεί σε γειτονική απόσταση, ως πρακτορείο πλέον της μητρικής εταιρείας, γίνεται για καθαρά εκδικητικούς λόγους. Είναι το ίδιο κατάστημα που είχε σημειωθεί το επεισόδιο ξυλοδαρμού διανομέα επειδή δεν πρόλαβε να μοιράσει όλα τα δέματα και είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που είχαν αντισταθεί στις συνθήκες εργοδοτικής τρομοκρατίας παλεύοντας για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Οι εταιρείες του κλάδου αξιοποιώντας τις αλλαγές που έφερε ο Νόμος Χατζηδάκη κάνουν επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματά μας. Ειδικά η Γενική Ταχυδρομική έχει προχωρήσει σε μια σειρά απολύσεων απεργών μετά την επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση που έγινε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στις 18 Δεκεμβρίου 2019. Είναι η μόνη επιχείρηση του κλάδου που επιχείρησε να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση. Τώρα προχωράει στην απόλυση τριών εργαζομένων από το κατάστημα των Γλυκών Νερών, εκ των οποίων ο ένας είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΤΑ. Απαιτούμε να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία και να απορροφηθούν ανεξαιρέτως όλοι οι εργαζόμενοι στο νέο κατάστημα.

Με συνδικαλιστική πίεση, αγώνες και συλλογική κινητοποίηση  έχουμε εξαναγκάσει τους  εργοδότες να τα αναγνωρίσουν σε ανάλογες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεταβίβαση του καταστήματος της Γενικής Περιστερίου όταν οι εργαζόμενοι ήταν μια γροθιά ,υπό την καθοδήγηση του ΣΕΤΤΕΑ , πέτυχαν όλα τα παραπάνω, όπως είχε συμβεί και ένα χρόνο νωρίτερα με το κατάστημα Χαϊδαρίου. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τους εργαζόμενους των επόμενων franchise που απορροφήθηκαν (Γαλάτσι, Άγιος Στέφανος ,Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι )

Συνάδελφοι –ισσες,
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας και την συγκέντρωση που έχει προκηρύξει το ΣΕΤΤΑ.

Οι εργαζόμενοι της efood που με την συντονισμένη αντίδραση τους και τη στήριξη όλων , ανάγκασαν την εταιρεία να οπισθοχωρήσει και να δεσμευτεί συνολικά για αορίστου χρόνου συμβάσεις , αποτελεί φωτεινό παράδειγμα.
Δεν θα αφήσουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία να επικρατήσει στον κλάδο μας.

                       Απαιτούμε:
Ανάκληση των τριών απολύσεων στο κατάστημα Γλυκών Νερών, πρόσληψη των τριών εργαζομένων από την μητρική εταιρεία με αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους
Ανάκληση όλων των απολύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στη Γενική Ταχυδρομική την τελευταία διετία με αιτία τη συνδικαλιστική δράση

Επαναφορά της διάταξης για τον βάσιμο λόγο απόλυσης
Απορρόφηση των εργολαβικών συναδέλφων. STOP στους εργολάβους στον κλάδο της ταχυμεταφοράς ταχυδρόμησης
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης

Δημοφιλεις αναρτησεις