ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ανακοίνωση Αθήνα 15/2/23

Η αλλαγή πράκτορα στο κατάστημα ACS Αμαρουσίου, που έγινε την 1η Φεβρουαρίου, φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχε ένα και μόνο στόχο : Να λύσει τα χέρια του νέου πράκτορα έτσι ώστε όταν αποφασίσει να απολύσει συναδέλφους, να χαθούν τα χρόνια υπηρεσίας, μαζί και οι αποζημιώσεις τους.

Η άρνηση του νέου εργοδότη να φέρει συμβάσεις με αναγνώριση υπηρεσίας, οδήγησε το σωματείο μας στη διαδικασία καταγγελίας στην επιθεώρηση Ν. Ιωνίας στις 3/2/23. Μαζί με 17 εργαζόμενους του καταστήματος, καλούμε τόσο τον νέο πράκτορα όσο και τον προηγούμενο, προκειμένου να μην χαθούν τα χρόνια υπηρεσίας των εργαζομένων.

Η μέρα συζήτησης ορίστηκε στις 7 Μαρτίου και ώρα 12:00.

Είναι σαφές ότι η ευθύνη ανήκει στην μητρική Acs , αφού είναι αυτή που καθορίζει την ιδιοκτησία κάθε καταστήματος. Για αυτό τον λόγο, το σωματείο μας στις 10 Φεβρουαρίου έστειλε mail στη μητρική Acs και ζητάει συνάντηση προκειμένου να λυθεί το ζήτημα με τις υπηρεσίες των συναδέλφων.

Ο νόμος της συνευθύνης των μητρικών εταιριών που καταργήθηκε επιτρέπει όλα τα μέρη (μητρική, καινούργιος και προηγούμενος πράκτορας) να αποποιούνται τις ευθύνες τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους να γίνονται μπαλάκι από τον έναν στον άλλον.

Καλούμε την μητρική Acs, ως η κύρια υπεύθυνη, να δώσει την λύση προκειμένου οι εργαζόμενοι του καταστήματος να συνεχίσουν την εργασία τους χωρίς να απολέσουν κανένα εργασιακό τους δικαίωμα.

Ζητάμε και δημόσια από την μητρική Acs, να πάρει θέση και να δώσει λύση όσον αφορά την υπηρεσία των συναδέλφων του καταστήματος Αμαρουσίου.

Όλοι στην επιθεώρηση εργασίας Ν. Ιωνίας στις 7 Μάρτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι.


Δημοφιλεις αναρτησεις