ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Για την απεργία τις 8 Μάρτη                           ΑΘΗΝΑ  6/3/23


Η απεργία των γυναικών εργατριών στη κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης τις 8 του Μάρτη του 1857, έκανε ορατή - για πρώτη φορά - την παρουσία των γυναικών στο πλαίσιο των διεκδικήσεων εντός της εργατικής τάξης. Παράλληλα το αίτημα εξίσωσης των συνθηκών, του χρόνου εργασίας και των μισθών με αυτούς των ανδρών 

σηματοδότησε την απαρχή των εργατικών και κοινωνικών διεκδικήσεων  των γυναικών στην μεγάλη τους πορεία μέχρι σήμερα. Κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, ίσα πολιτικά δικαιώματα, έννοιες οι οποίες δυστυχώς ακόμη και στις μέρες μας δεν είναι αυτονόητες.

Οι περιπτώσεις γυναικοκτονιών τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, ένα γεγονός ενδεικτικό μιας πατριαρχικής κοινωνίας η οποία θεωρεί τις γυναίκες ως κατώτερες παρουσίες.

Τα φαινόμενα εργασιακού εκφοβισμού και σεξισμού αφορούν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες, καταδεικνύοντας ότι ως κοινωνία έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο προς τον ίσο και δίκαιο καταμερισμό. 

Είναι η στιγμή που η εργατική τάξη στο σύνολο της, πρέπει να συμπεριλάβει στους κόλπους της τις δίκαιες διεκδικήσεις των γυναικών σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Σε μια εποχή όπου ο νόμος Χατζηδάκη καταπατά βάναυσα βασικά εργασιακά δικαιώματα, με την αύξηση των τιμών σε όλα τα αγαθά και την ακρίβεια να μαστίζει την ελληνική κοινωνία, με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας να ξεσπιτώνουν φτωχές οικογένειες, χαρίζοντας τα σπίτια στα funds και τις τράπεζες. 

Σε μια εποχή όπου επικρατεί εργοδοτική ασυδοσία, όπου χάριν του κέρδους τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους εργασιακούς χώρους είναι ανύπαρκτα. Μέτρα ασφαλείας όπου κόστισαν δυστυχώς δεκάδες ζωές συνανθρώπων μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ένα δυστύχημα το οποίο θα είχε αποφευχθεί αν είχαν παρθεί όλα τα μέτρα που κατήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, ακόμη και με εξώδικα στην Hellenic Train και στον ΟΣΕ.

Η απαξίωση της κυβέρνησης στις δημόσιες υποδομές του σιδηροδρόμου είναι ίδια με την απαξίωση των δημοσίων νοσοκομείων σε καιρό πανδημίας ,προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.


Ως εργατικό κίνημα οφείλουμε να βγούμε μπροστά, αγωνιστικά και δυναμικά ώστε να διεκδικήσουμε αυτά που αυτονόητα δικαιούμαστε.


Συμμετέχουμε στην απεργία του ΕΚΑ 

 Στις 8 Μάρτη 2023



Δημοφιλεις αναρτησεις